CAP VOT

Cap vot a les ENGRUNES. “Ja no ens alimenten molles” dèiem, doncs les molles són el que CDC i JxSi ens ha posat sobre la taula. I és fals dir que podem investir a Mas i passar de les engrunes.

Cap vot al XANTATGE. Mas, Artur Mas ens fa xantatge fins al punt extrem d’obligar-nos a posicionar-nos contra tot allò que sempre hem defensat. No, senyor Mas vagi-se’n. Aparti’s. No posi traves a aquest moment polític, aprofiti les portes giratòries i desaparegui de l’esfera pública. A quina mútua, vas?

Cap vot al IMMOBILISME. Esquerra fes alguna cosa! Estem veient que Esquerra reprodueix allò de la vella política tant nova últimament. Com és que no us moveu? Que us van donar a Poblet? No veieu que teniu la possibilitat de portar la batuta? No veieu que podeu fer un pas a l’esquerra i ampliar les bases socials del nostre procés d’alliberament?

Cap vot a la TRAMPA. No veiem que això és el típic joc del segrest? Ens volen segrestar els principis i que paguem per ells. I un cop haurem pagat, i per tant accedit al xantatge que he esmentat abans, que ens garanteix que no ens facin xantatge contínuament? Que farem amb els pressupostos -tant importants per tirar endavant el procés- que finançaran escoles de l’Opus i màfia organitzada? Que us penseu que faran llavors els (Artur) mass mèdia? Fem el que fem, a partir de ja, el #pressingCUP formarà part de la nostra cotidianitat. No a la trampa.

Cap vot SUBMISSIÓ. Sense desobediència no hi ha independència. Com podem fiar-nos d’aquelles que ni tant sols es dignen a desobeir el fet de que pengem una estelada en una finestreta*? Com podem refiar-nos d’aquelles que van anar cames ajudeu-me a recórrer un sentencia del TC contra un acord que invalidava el propi TC? Com? #Tenimmemòria.

Cap vot al PATRIARCAT. Cap vot a una gent que ni tants sols s’ha dignat a aplicar la llei LGTBI que va aprovar al parlament. Que ha fet una proposta d’acord on l’avortament quedava relegat a la categoria de RES. On el seu líder desprèn un aire de patriarca tribal, de caire místic, inamovible i profundament autoritari.

Cap vot al PACTISME. Aquelles que ara per purs interessos econòmics de la seva classe s’han passat al bàndol sobiranista, aquelles com CDC, són això unes interessades. No s’hi val la maleïda afirmació de que elles són necessàries per a la independència. I mireu, podrien ser-ho, però no és el cas, són pactistes, i no dubtaran en cap cas en treure el millor tall del pastís espanyol per a la CAC (i sobretot per elles) i posar-nos sobre la taula una nova reforma més “federal” a lo tercera via -que tant inversemblant trobem i tanta mofa fem d’en Navarro- i votar-hi a favor. Qui hipoteca a qui? Què hipoteca la independència? No posem a aquesta colla de pactistes al capdavant, perquè la doble bufetada que ens endurem serà terrible.

Cap vot a cap HIPOTECA. Podem parar un segon i veure d’on venim? Posar -encara que sigui amb el nas tapat i críticament- a CDC i a Mas al capdavant d’això no hipoteca el nostre futur revolucionari? No tira a la brossa anys de complicitats, teixir xarxes i lluites populars? Portem anys lluitant fermament i ara cedirem davant d’aquesta conjuntura?

Cap vot a la CONTRA. A la contra de tota aquella gent, que és moltíssima, i que dia a dia ens diu aguanteu. Aguanteu. Aguanteu. Us vam votar per això, i en això heu d’estar.

I en definitiva cap vot a Mas, a CDC, al seu acord paupèrrim, al seu procés paupèrrim i a la seva comandància negligent. No podem deixar tota aquella feina municipal i que ens fa ser el que som, de banda, en un racó per culpa d’aquest home. Totes aquelles que pensem que la CUP és l’eina sobretot municipalista hem de restar unides contra l’ofensiva dels mitjans, contra el xantatge diari i contra tota ofensa que vingui cap a nosaltres, vingui d’on vingui. Les amenaces i la por, no poden estar sobre la taula dels nostres debats, sobre els nostres ordres del dia, no, som assembleàries i tota aportació és necessària, aquesta però no pot venir de la ma de la por, perquè la por ens pertorba la ment i ens enfosqueix els anàlisis, res a canviat del dia dels canelons a avui perquè no seguim defensant la independència de les classes populars vers l’explotació, res i com que res a canviat hem de seguir fent-ho, fins a les últimes conseqüències, que no són cap drama, són anar a Març. Sortim amb una proposta que ens porti a Març. Ara però, recluim-nos, tanquem-nos totes, reflexionem totes i donem-li tombs a “on no ho hem fet be”, “estàvem preparades?”, “quins passos en fals hem fet?”, “que ha de ser la CUP”, “que hi fem les anticapitalistes a les institucions?”, etc. Fins que el conjunt del que representa la CUP no tinguem aquests debats, la patacada serà reiterant. Cap vot.

*Enllaç de l’”acció” d’avui dia 31 de desembre de penjar l’estelada a la Diputació de Tarragona: https://youtu.be/OyOcfBEf9hI


   Santi Fortuny, militant d´Endavant OSAN