Tenim un altre conte de Nadal per explicar

 
 El Casal Despertaferro, la coordinadora de Caus i Esplais de Reus i l’associació cultural Mandrília  han decidit organitzar una jornada alternativa al conte de Nadal que s’ha promogut des del govern  municipal.

 L’objectiu de la jornada, tal i com expliquen els impulsors, és en primer lloc, denunciar el cost  d’aquesta campanya inicialment pressupostada en 67.000 i que ha acabat costant 240.000 euros.  No entenen com es justifica aquesta despesa quan Reus té l’Ajuntament més endeutat de l’Estat  espanyol. Recorden que encara hi ha entitats municipals sense local per desenvolupar la seva  activitat i, tenint en compte el pressupost per aquesta campanya d’un mes, no toleren ni justifiquen  l’argument del govern del “no hi ha diners per obrir els centres cívics el cap de setmana”, entre  d’altres. També afirmen que fa temps que es reclamen espais municipals on dur a terme activitats  amb retorn als barris i no es mou fitxa, fet que les diverses entitats participants en la jornada no  volen silenciar més.

 D’altra banda, des de les mateixes es considera que s’hagués hagut de crear una taula de treball amb  les entitats i associacions que dinamitzen tot l’any l’oci a Reus per generar un “conte nadalenc”  participat, menys costós i que reflectís el teixit real de la ciutat. Finalment, comenten que han trobat a faltar de nou la participació, el diàleg i la voluntat de treballar amb el teixit associatiu local i, lamentablement, s’ha venut un “conte” d’aparador en el qual no es creu.

En tercer lloc, es lamenta que s’hagi optat per un model d’oci consumista que no promou en cap cas l’educació i, per tant, enten que el govern s’ha oblidat una vegada més d’aquelles entitats que treballen per l’educació en el lleure així com en la cultura popular des de la base. Com s’argumenta una entrada a una pista de gel que costi 7 euros mitja hora? Què aporta gastar diners en neu artificial al centre de la ciutat?

Davant aquest panorama, el conjunt d’entitats s’han organitzat per tal que el proper dia 23 de desembre es pugui dur a terme una jornada alternativa amb la figura del Tió com a eix central. Tal i com diuen, es realitzaran a partir de  jocs educatius i cooperatius gratuïts i oberts a tot el públic, un conte de Nadal teatralitzat i una xocolatada popular. a les Peixateries velles a partir de les 4 de la tarda. I sota el lema: Per una eduació en el lleure i una cultura popular, volem un govern que ens tingui en compte!

Aquí, els diversos representants de les entitats que participen en la jornada del proper dia 23