Presentació de “l’assassinat de Guillem de Berguedà” al Casal Despertaferro

19 desembre 2015
18:00

El proper dissabte 19 de desembre, Francesc Ribera (Titot), presentarà el seu llibre sobre l’apassionant vida i misteriosa mort de Guillem de Berguedà, controvertit personatge del segle XII català, i que porta per nom “L’assassinat de Guillem de Berguedà“ i publicat per Ara Llibres.

L‘acte, que comptarà amb la presència de l’autor, serà presentat per Antoni Veciana. Es farà a la Sala d’Actes del Casal Despertaferro!(c/Martí Napolità, 7 de Reus) a les sis de la tarda.

El llibre tracta sobre la misteriosa mort de Guillem de Berguedà assassinat el 26 de juliol de 1196 per un sicari. Considerat un dels millors trobadors d’Europa, la seva ploma no apuntava al cor de les dames, sinó al dels seus nombrosos enemics. Entre les víctimes dels sirventesos de Guillem de Berguedà, hi havia alguns dels personatges més poderosos dels comtats catalans. No és estrany que algun d’ells optés per prendre’s la justícia pel seu compte. Fos qui fos, però, va pretendre que l’autoria del crim restés anònima. Els amics del trobador, en canvi, no es resignaren que la cosa quedés així. Algú havia ordenat matar el gran trobador català i ho havia de pagar. Paradoxalment, foren els poemes de Guillem de Berguedà els que assenyalaren el camí per trobar l’inductor de l’assassinat.

 

El proper dissabte 19 de desembre, Francesc Ribera (Titot), presentarà el seu llibre sobre l’apassionant vida i misteriosa mort de Guillem de Berguedà, controvertit personatge del segle XII català, i que porta per nom “L’assassinat de Guillem de Berguedà“ i publicat per Ara Llibres.

L‘acte, que comptarà amb la presència de l’autor, serà presentat per Antoni Veciana. Es farà a la Sala d’Actes del Casal Despertaferro!(c/Martí Napolità, 7 de Reus) a les sis de la tarda.

El llibre tracta sobre la misteriosa mort de Guillem de Berguedà assassinat el 26 de juliol de 1196 per un sicari. Considerat un dels millors trobadors d’Europa, la seva ploma no apuntava al cor de les dames, sinó al dels seus nombrosos enemics. Entre les víctimes dels sirventesos de Guillem de Berguedà, hi havia alguns dels personatges més poderosos dels comtats catalans. No és estrany que algun d’ells optés per prendre’s la justícia pel seu compte. Fos qui fos, però, va pretendre que l’autoria del crim restés anònima. Els amics del trobador, en canvi, no es resignaren que la cosa quedés així. Algú havia ordenat matar el gran trobador català i ho havia de pagar. Paradoxalment, foren els poemes de Guillem de Berguedà els que assenyalaren el camí per trobar l’inductor de l’assassinat.