La de CUP de Reus vol consensuar nous pressupostos per al 2016

Davant l”’immobilisme reiterat del govern en minoria de CiU”, la CUP fa un pas endavant i demana reunir-se amb tots els partits del plenari reusenc per articular uns pressupostos que cobreixin les necessitats socials de tota la ciutadania i que posin punt i final a la política de “gestió sense objectius ni prioritats” dels darrers mandats.

 

La CUP considera que el debat dels pressupostos municipals és essencial ja que “permet definir les prioritats i objectius per a Reus així com les línies de desenvolupament local que es duran a terme”, segons David Vidal. “Els pressupostos determinen per a qui i com es governa”, assegura el regidor cupaire, i afirma que “ara es poden aprovar uns pressupostos que representin un gir i trenquin amb la continuitat des de fa massa anys”.                                                            

Donada aquesta importància, la Candidatura vol evitar que CiU “es torni a tancar de banda com va passar en el debat de les ordenances fiscals” i denuncia que fa més de 5 anys que “Reus no té cap pla estratègic ni pla de mandat” que permeti saber de forma clara quins són els objectius i reptes que es pretenen tirar endavant com a ciutat amb els diners recaptats amb els impostos i taxes municipals.

Per superar el que anomenen “continuisme i política de pura gestió”, des de la CUP es proposa consensuar uns nous pressupostos socials amb tots els grups polítics, inclosa Convergència i Unió. Per fer-ho parteixen del decàleg que la formació de l’esquerra independentista va presentar després de les eleccions municipals del mes de maig, en què es proposen establir mecanismes reals de participació ciutadana, mesures per garantir major transparència institucional, la creació de la regidoria de sanitat o el pla d’internalitzacions dels serveis municipals, entre d’altres.

La CUP, doncs, demana consensuar aquesta sèrie de punts que ja van presentar quan es debatia si havien de governar la ciutat perquè consideren que “són els mínims per garantir una nova política local justa, transparent i sostenible”. A més, asseguren que, en les reunions amb la resta de partits després de les eleccions municipals, les  formacions estaven d’acord amb diverses de les propostes cupaires i ara, segons Xavier Angelergues, “és hora de desencallar la situació de bloqueig de Reus i consensuar aquells punts en què hi ha acord amb la oposició per fer avançar socialment aquesta ciutat”.

Els cupaires també exigeixen al govern un calendari del debat de pressupostos que permeti una interacció real entre les diverses formacions i que es busqui la fórmula òptima per fer arribar el debat pressupostari a la opinió pública, ja que ja no hi ha marge per forçar-ne el caràcter participatiu. En aquest sentit, es demana que es garanteixi, “com a mínim, un ple extraordinari”, segons Xavier Angelergues.