Conflicte a l’hospital PIUS de Valls

La secció sindical de la CGT de l’hospital PIUS de Valls ens fa arribar la següent nota de premsa:

“Al maig de 2015 els Sindicats UGT, SATSE i CCOO signen amb les patronals el conveni SISCAT (anterior XHUP) en contra de la postura de Metges de Catalunya (MC) sindicat amb representació a la taula.

 En les negociacions d’aquest conveni CGT i CATAC que havien estats convidats a participar en qualitat d’assessors per MC són vetats i expulsats perquè no estiguessin presents en les converses pels tres sindicats i patronals. És així doncs que es van valer de tota mena d’estratagemes com ara minimitzar el nombre d’assessors.

El conveni signat preveu un augment de jornada per als Grups del 2 al 7. Aquest augment de jornada ja s’havia signat en pactes interns en diversos Hospitals de la XARXA per aquests Sindicats, sempre amb l’oposició de CGT.

Centrant-nos a l’Hospital Pius de Valls. Durant la negociació del Pacte 2013-2014 signat per SATSE i CCOO, contra la posició de CGT i MC la proposta de l’empresa d’augment la jornada va servir de xantatge perquè els treballadors acceptessin rebaixar-se el salari (4, 5%) i renunciar al 40% de la paga extra de Nadal, entre d’altres retallades. Davant l’amenaça que suposava l’augment de jornada que suposadament comportaria pèrdues de llocs de treball. És així com amb la diferència de 8 vots a favor d’una plantilla de més de 500 treballadors i una participació del 80% tots dos sindicats es consideren legitimats per signar el Pacte que finalitzà el 31 de desembre de 2014.

En la presa de pèl que suposa per als treballadors del Pius veure la seva jornada augmentada per conveni (aquest cop no hi ha hagut Referèndum) resideix la posició del sindicat CCOO, que es justifica al·legant que aquest augment de jornada no pot ser aplicat en el nostre centre. Ara pretenen traspassar la responsabilitat de la seva aplicació als que vam ser expulsats de la taula negociadora, als que no hem signat l’augment i estem sempre en contra de signatura de pactes i convenis de retrocessos.

És més que evident que les argumentacions en què es basa CCOO seran resoltes pel jutge, amb una mica de sort d’aquí a 3 anys i amb un resultat desgraciadament previsible. Donat que els òrgans que estableix el propi Conveni —”comissió paritària”— per interpretació i solució de discrepàncies és incapaç de resoldre-ho. Resulta trist per CGT escoltar les dues parts (sindicat i patronal) que aquesta comissió no serveix per a res.

També resulta curiós que l’article 58.2 del Conveni estableixi que cada sindicat signant pot designar quatre delegats pagats pel Servei Català de la Salut per a resseguir les noves condicions de conveni i que a dia d’avui al conflicte del Pius Hospital no facin acte de presencia.

La Direcció del Pius és la principal culpable del conflicte actual, per dur a terme mesures unilaterals, per aprofitar l’augment de jornada signat per modificar el sistema de rotació dels col·lectius d’Infermeria. Pel menyspreu que manté cap a la part social, concretament cap a la Secció Sindical de CGT, que ve aportant informes i contrapropostes sense resultats. Per la insensibilització cap als col·lectius d’Infermeria en els qui centra els seus continus atacs de precarietat, flexibilització i amortització de llocs de treball.

CGT juntament amb el Comitè d’Empresa porta el Conflicte al Departament d’Empresa i Ocupació de Tarragona en un acte de Mediació que després de més de sis hores de converses i malgrat la més que meritòria tasca del mediador, finalitza sense acord per la intransigència de la direcció, que compleix ordres del Consell d`Administració, segons les seves declaracions.

Malgrat això, els sindicats signants del conveni SISCAT haurien de reconèixer els seus errors i realitzar una autocrítica per les conseqüències de les seves signatures. Del contrari resulta molt difícil mantenir la unitat sindical tan necessària per a la defensa dels interessos dels treballadors.”