Ateneu Llibertari de Reus: comunicat en relació a la concentració del míting de “Democracia i Llibertat”

El dia 4 de desembre va haver-hi a Reus un míting electoral de Democràcia i Llibertat, nou partit – amb rentat de cara inclòs- de CDC, encetant la carrera per les eleccions generals del 20 de desembre. A conseqüència, va dur-se a terme una concentració de rebuig i de denuncia de diversos casos repressius on la Generalitat demana multes i penes de diversos anys de presó.

Dir que les assistents no eren més de 20 persones i que el nombre d’agents antidisturbis dels mossos d’esquadra era completament desproporcionat, sumant-li els agents de la guàrdia urbana. Aquestes tenien el pas tancat per policies uniformats i amb la cara semitapada, sense cap número de placa visible.

Volem denunciar que al acabar la concentració a una de les persones assistents a la convocatòria, quan anava a peu cap a casa, va passar-li pel costat, i a poca velocitat, un cotxe de la guàrdia urbana, el qual va tornar a trobar-se en diverses ocasions durant el trajecte. Al apropar-se al portal de casa seva, hi havia dos policies dirigint-se cap a ella amb clara intenció d’identificar-la. Al adonar-se que la seva filla, menor d’edat, venia més enrere amb el seu pare, els agents van canviar bruscament de vorera, i van romandre a l’altre costat mirant amb actitud desafiant, fins que aquestes persones van entrar al portal.

Aquests fets deixen en evidència la intimidació cap a tota aquella o tot allò que posi en perill “l’Statuo Quo”, en aquest cas les que denunciaven les polítiques neoliberals i la repressió exercida per aquelles mateixes persones que ens governen o pretenen governar-nos.

Cada ostentació de poder augmenta les nostres ganes de lluitar, cada intent d’agredir-nos individualment ens uneix més. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.