La CUP vol garantir la informació a les ajudes per a la pobresa energètica

El passat 9 de desembre de 2015, una notícia informava sobre el cas d’un veí de Campclar de 81 anys que havia patit un tall de llum en el seu habitatge com a conseqüència de no poder-la pagar. L’home cobra una pensió no contributiva al voltant de 366 euros mensuals, viu en un pis de lloguer d’Adigsa pel qual paga 160 euros, a més d’haver de pagar alimentació, gas i aigua. Gràcies a la feina de la PAH, l’home havia pogut restablir el servei a casa seva però la notícia ha deixat oberts molts interrogants, segons la CUP de Tarragona.

La formació anticapitalista, ja al plenari que va tenir lloc el passat setembre, preocupada per la situació d’emergència social a la ciutat, va formular diverses preguntes a l’alcalde Ballesteros sobre situacions de pobresa a Tarragona. En relació amb els talls de subministrament elèctric per impagaments, l’alcalde Ballesteros va informar els cupaires sobre les diverses gestions que des de l’Ajuntament es podien arribar a fer i es feien per aturar clars casos de vulneració dels drets bàsics de la vida de les persones.

Ara bé, per als regidors de la CUP “és evident que, malgrat existeixen protocols d’ajuda a situacions de clara exclusió social, molta gent en aquestes situacions no té accés a les ajudes com a conseqüència del desconeixement que tenen sobre aquestes.” En aquest sentit, des de la CUP de Tarragona volen expressar “un cop més, el reconeixement de la tasca imprescindible que està realitzant la PAH a la nostra ciutat, alhora que alertem de la incongruència que hagin de ser activistes qui resolguin situacions a les que hauria de donar resposta l’Ajuntament”.

Per tot plegat la formació independentista posa de manifest “la necessitat ràpida, urgent i sostinguda” que el Consistori faci una decidida política d’ajudes públiques per impedir que els casos d’exclusió arribin a conseqüències dramàtiques. Així com, afirmen, “és igualment imprescindible garantir que la informació sobre aquestes ajudes arribi sobretot a totes les persones que la puguin necessitar.”

Per tant, la CUP considera que l’Ajuntament s’ha d’esforçar per tal de publicitar a tants espais com sigui possible les ajudes i recursos per a fer front a la pobresa energètica: centres cívics, CAP, panells propagandístics de places i carrers, així com mitjans de comunicació públics. L’objectiu, reclamen, ha de ser evitar que cap persona que requereixi aquests recursos no se’n pugui beneficiar per desconeixement.