La CUP Reus reclama una estació intermodal al servei de les persones i a càrrec del govern català

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus s’ha reunit amb la Cambra de Comerç per signar a favor del manifest a favor de l’estació intermodal a la part sud de la ciutat. Des de la formació de l’esquerra independentista es considera necessària una infraestructura que faciliti el transport públic a la ciutat i en la qual es combinin els serveis de tren, autobús, taxi i avió.

 No obstant això, com argumenta el cupaire Xavier Angelergues, “és insultant que una obra pressupostada per l’Estat espanyol des del 2009 encara sigui inexistent i se n’hagi de reclamar reiteradament la construcció”.

En aquest sentit, des de la CUP es demana que l’estació, que reclama una inversió econòmica important, sigui un servei intermodal real per a la ciutadania. És a dir, que es garanteixi la diversitat de transports públics per garantir major sostenibilitat a la ciutat així com uns horaris amplis que funcionin correctament amb uns preus assequibles per a la població. Llorens, com a regidora, ha explicat que “no serveix de res una nova infraestructura en què els trens arribin tard o no hi hagi bona combinació amb els autocars per cobrir les necessitats dels territori, per exemple.”

D’altra banda, des de la CUP també es reclama que, si aquesta estació es considera vital per a la ciutat, “cal deixar d’esperar el govern espanyol i assumir-ne la responsabilitat des del govern català”.

Tags: ,