El Grup de Sanitat de Tarragona demana un Ple monogràfic

El Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona demana un Ple Monogràfic de Sanitat. Les companyes ens han enviat una nota de premsa que reproduïm a continuació:

<El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública s’ha reunit amb la consellera de l’Àrea de Serveis a la Persona Anna Santos per tal de traslladar-li les múltiples problemàtiques que es donen a Tarragona així com la necessitat que l’Ajuntament desenvolupi un ple monogràfic sobre sanitat. El Grup de Treball considera que la sanitat, malgrat ser competència de la Generalitat, és un dret fonamental i l’Ajuntament de Tarragona té l’obligació de vetllar perquè tota la població de la ciutat hi tingui un accés digne.

<El grup d’activistes que provenen dels sindicats CGT i Co.bas, la CUP o bé, que participen a títol individual, han alertat la consellera dels efectes de les retallades pressupostàries sobre el personal de l’ Hospital Joan XXIII (HJ23), que es veu obligat a treballar en condicions de sobrecàrrega i les conseqüències sobre la qualitat assistencial. Així mateix, han manifestat la seva preocupació pel fet que alguns pacients són obligats a ser atesos a l’Hospital Santa Tecla, malgrat la seva preferència per l’ HJ23.

<Tanmateix l’aspecte que més preocupa al Grup de Treball és l’opacitat que envolta els Plans Funcionals i han traslladat a Santos la necessitat de clarificar com es gestionen els recursos a les unitats funcionals i com s’evitaran qüestions com la generació de tres llistes d’espera o el prestamisme laboral. És per això que consideren imprescindible que l’Ajuntament participi als patronats de la Xarxa Santa Tecla.

<A la reunió també s’ha exposat el malestar derivat de la no aprovació de la moció contra l’exclusió sanitària, motiu pel qual el Grup de Defensa de la Sanitat Pública, que assegura que a la ciutat es produeixen casos, organitzarà un acte públic amb la Plataforma per l’Atenció Sanitària Universal (PASU_cat), al qual hi convidaran expressament la consellera. Un altre aspecte que el Grup de Treball ha criticat durament ha estat la participació de l’Alcalde de la ciutat en la passada inauguració d’una clínica privada a la ciutat, doncs consideren que és una contradicció amb la defensa de la sanitat publica, en l’actual situació en la que els interessos de la sanitat privada es lucren a costa de la pública.

<Els activistes han exposat la situació difícil que pateix el servei d’ambulàncies que no pot cobrir plenament les necessitats de la població per manca de recursos i han demanat conèixer quants serveis ordinaris d’ambulàncies es poden desenvolupar a la ciutat. Així mateix el Grup ha sol.licitat conèixer el criteri que es fa servir per a determinar l’ Hospital al qual s’han de dirigir les ambulàncies.

<Altres aspectes que s’han tractat han estat el conveni entre el servei de radiologia IDI i l’ICS, així com el projecte «La meva Salut».>