Xerrada el fenomen nacional

10 desembre 2015
20:00to22:00

El proper dijous 10 de desembre des de la secció de ciències polítiques, socials i econòmiques del Centre de lectura organitzem la presentació del llibre “El fenomen nacional” a càrrec dels seus autors: Carles Castellanos i Roger Castellanos, amb la presentació de Joaquim Besora.

El moviment nacional català es troba en un moment d’efervescència i s’enfronta a un futur difícil però alhora esperançador. I ho fa amb uns instruments d’anàlisi escassos i ben sovint poc elaborats i amb unes orientacions estratègiques vacil·lants o contradictòries, expressió d’una certa feblesa argumentativa.

El fenomen nacional vol aportar elements per a l’anàlisi de la qüestió nacional i per al tractament polític del procés de construcció dels Països Catalans. El present llibre té, doncs, un objectiu ben delimitat: incidir en la conjuntura actual amb noves eines. Som conscients que actualment ens juguem bona part de les possibilitats de futur en el repte independentista, unes possibilitats que van lligades, des de la nostra perspectiva d’anàlisi, a la conquesta de l’hegemonia de l’independentisme d’esquerres com a pràctica operativa al si del moviment popular català.

Sobre els autors:

Roger Castellanos i Corbera (Santa Eugènia del Congost, 1987) és agricultor i llicenciat en Ciències Polítiques. Col·labora regularment amb el portal de l’Esquerra Independentista Llibertat.cat i ha escrit diversos articles per a Kaosenlared, La Veu del País Valencià i diversos mitjans locals i comarcals. L’any 2004 va participar en la fundació del Casal Independentista i Popular “La República” de la Garriga, que després s’integrà com Assemblea de Joves a la CAJEI. L’any 2010 abandonà la militància juvenil per formar part de l’MDT fins a la seva dissolució l’any 2014, en què passà a militar a l’organització estratègica Poble Lliure. Alhora, durant tots aquests anys, també ha militat a la CUP, de la qual és regidor des del 2011 al municipi de Tagamanent.

Carles Castellanos i Llorens (n. 1942). Doctor en Traducció per la UAB, és autor de diferents diccionaris i treballs sobre llengua, societat i ideologia. Ha estat Director del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB i de l’Observatori Català de la Llengua Amaziga. Conegut per la seva prolongada militància independentista des de principis dels anys 60 actualment és militant de Poble Lliure i de la CUP, i membre de l’ANC (d’on ha estat vicepresident). El seu compromís li ha comportat diferents períodes de presó (1965, 1974, 1981, 1982, 1988), d’exili (1974, 1992) i de clandestinitat. Ha aplegat part de les experiències a l’obra Reviure els dies – Records d’un temps silenciat (2003).

Tags: