Passi a Tarragona de “Mi amigo Hugo”, el documental en suport a Veneçuela

En el marc de les eleccions de Veneçuela aquest proper diumenge 6 de desembre, el comitè local de Tarragona d’Endavant (OSAN) organitza un passi de video aquest proper dijous 3 de desembre. El documental “mi amigo Hugo” d’Olvier Stone es projectarà al Casal Popular Sageta de Foc a les 19:30.

A continuació reproduïm el comunicat d’ITACA (Organització Internacionalista dels Països Catalans):

En un context de guerra econòmica i psicològica orquestrada pels Estats Units i executada per l’oligarquia local, és imprescindible que des dels Països Catalans denunciem les agressions que està patint el poble veneçolà en forma d’especulació, escassetat i acaparament de béns de consum per part de l’empresariat que busca desgastar el govern legítim de Nicolás Maduro. Així mateix, tant l’oposició com els EEUU ja han iniciat les amenaces de no respectar els resultats dels propers comicis que podrien acabar en un cop d’Estat.

El proper 6 de desembre està en joc la continuïtat del procés revolucionari veneçolà i retrocedir significaria el desmantellament de quinze anys de polítiques d’inclusió, d’enriquiment i d’empoderament de les classes populars, l’espoli dels recursos naturals estratègics o l’inici del fi de l’articulació llatinoamericana entre d’altres.

És per aquest motiu que els Països Catalans hem de mostrar més que mai la nostra solidaritat amb l’incansable poble chavista que són exemple de lluita, autoorganització, autogestió i comunitat. Perquè continuen sent la mostra que el poble organitzat és l’únic garant de la construcció d’alternatives reals al capitalisme.

En aquest sentit, des d’Ítaca – Organització Internacionalista dels Països Catalans (OIPC) volem mostrar el nostre suport al Comando de Campaña Popular Hugo Chávez (CAPHUCHA) en la seva reactivació en el marc de les eleccions a l’Assemblea Nacional el proper 6 de desembre. Un conglomerat d’organitzacions de base que treballen en diferents fronts de lluites populars (residencial, comunicacional, cultural, etc.).

CAPHUCHA no fa campanya electoral per candidats i individualitats sinó que s’afegeix a la campanya Cada latido cuenta per fer una crida al vot, a la mobilització i a la defensa del procés revolucionari. Cada latido cuenta és una campanya de comunicació popular feta des de baix que busca seguir aprofundint en el procés revolucionari a través de la comunalització del poder i la consolidació dels èxits legislatius que s’han aconseguit des de l’inici de la revolució.

Ítaca-OIPC volem aprofitar Cada latido cuenta per fer una mostra de suport internacionalista des dels Països Catalans al poble chavista i a la revolució bolivariana i animem a individualitats, col·lectius i organitzacions a participar de la campanya fent-se fotos amb el hashtags #PPCCLate #CadaLatidoCuenta i publicar-ho a les xarxes socials per tal de fer arribar el nostre missatge.

Perquè sols el poble salva el poble, CADA LATIDO CUENTA!

Ítaca-OIPC,

1 de novembre de 2015