La CUP proposa un altre “conte de Nadal” no consumista i educatiu

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha valorat aquest dilluns, en roda de premsa, la proposta nadalenca de l’actual govern convergent. Els cupaires afirmen que no entenen com es poden destinar més de 200.000 euros en una pista de gel que “únicament fomenta el consumisme, no aporta cap valor educatiu i té un cost d’entrada elitista que en restringeix l’entrada a gran part d’infants de la ciutat”, segons ha afirmat Mariona Quadrada.

D’altra banda, la regidora ha insistit que en cada comissió i Consell Municipal es reitera que Reus és la ciutat més endeutada de l’Estat espanyol, fet que limita les accions en àmbits essencials com els serveis socials de la ciutat. Per aquest motiu, la formació de l’esquerra independentista troba inexplicable per a la ciutadania una despesa tan elevada per una pista de gel, que ha afirmat que “la CUP no pretén criticar de per se, sinó pel que suposa: soroll, contaminació del medi ambient, preu elitista, entre d’altres”.

Quadrada ha afegit que la proposta del parc temàtic nadalenc “pretén rentar la cara del centre després de l’obertura de Metrovacesa” però, en realitat, assegura que les accions proposades no potencien directament el comerç tradicional de la ciutat en sí i s’oblida de nou que Reus va molt més enllà del centre de la ciutat. En aquest sentit s’ha recordat el barri Niloga, en què hi ha petit comerç tradicional i ara rep l’impacte del nou centre comercial tot i que “sembla oblidat pel govern, com tants d’altres”. En aquest punt, s’ha fet menció a la comissió de comerç de la CUP, integgrada per comerciants, que està treballant diverses propostes per dinamitzar els petits botiguers i botigueres.

S’ha lamentat, també, que CiU no hagi comentat ni hagi consensuat la proposta nadalenca en cap comissió informativa ni en cap altre espai. La Candidatura, doncs, denuncia una vegada més que el govern actuï de forma unilateral, malgrat estar en una situació de minoria, i no tingui en compte les postures i opinions de la resta de formac
ions del plenari per tirar endavant propostes i projectes per a la ciutat.

Com a proposta alternativa, la CUP aposta per un bon parc de Nadal accessible per a tots els infants reusencs en què se superi la lògica consumista i s’aposti per activitats creatives i els valors educatius, en què es puguin generar tallers i activitats per a famílies de tot tipus i on les entitats que tot l’any treballen per l’educació en el lliure tinguessin el paper protagonista.

La formació ha anunciat que està treballant amb entitats culturals, caus i esplais per dur a terme una jornada d’activitats alternatives al voltant de la pista de gel a finals de desembre, quan comencin les vacances escolars.