El Bloc Anticapitalista de Tarragona convoca 300 persones el 25-N: Ens volem vives i amb vides dignes!

El Bloc Anticapitalista de Tarragona a les 19.30 ha convocat a l’estàtua dels despullats fins a 300 assistents. En manifestació ha arribat a la Plaça de la Font on la PAH ha llegit un manifest, Acció 16 (un grup antifeixista local) també, per donar pas al manifest del Bloc Anticapitalista que conté fragments com els següents:

“No podem tolerar que els assassinats de dones s’expliquin a la societat com un cas aïllat cada vegada que es donen, no estan deslligats els assassinats de dones els uns dels altres. Però què els uneix? Hi ha una xarxa clandestina d’homes que planifica els assassinats? No. No és una organització com a tal, és una ideològia que reproduïm tota la societat, el patriarcat.”

“[El patriarcat] és una opressió ben papable el fet que les dones rebem un salari més baix per a una mateixa feina en comparació amb el salari dels nostres companys; o que les dones siguem acomiadades, es disfressi com es disfressi legalment, quan voluntàriament decidim embarassar-nos; o quan la majoria de feines domèstiques, ocultes i sense remunerar, se’ns assignen a les dones per art de màgia; o que no es persegueixi els consumidors de prostitució però si a les prostitutes; o que se’ns prentengui fer passar per malaltes mentals quan decidim ser propietàries del nostre propi cos i de la nostra vida i decidim avortar. La dada que clarifica l’opressió sistemàtica i a nivell mundial és que només l’1% de la propietat mundial està en mans de dones.”

Seguidament Cau de Llunes, Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, ha llegit el seu manifest.

Finalment unes companyes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

de secundària han llegit uns poemes de Maria Mercè Marçal, i el col·lectiu Tornavís Teatre ens ha presentat una performance evidenciant els micromasclismes i el feminicidi.