Presentació i debat de “Que la lucha no muera” a Tarragona

26 novembre 2015
19:00to22:00

Aquesta setmana l‘Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona ens proposa una activitat cultural: la presentació del llibre de Xosé Tarrío Gonzalez “Que la lucha no muera. Ante la adversidad: Rebeldía y Amistad”  amb el seu corresponent debat posterior.

Aquest llibre parla de les experiències del mateix autor a la presó. Davant la brutalitat del règim que sofreixen tant ell com els seus companys presos, la deshumanització de les seves vides, la tortura i la tristesa que inunda el més profund de les seves ànimes, Xosé decideix treure fora dels murs tota aquesta barbàrie per mitjà de l’escriptura.

L’autor escriu sobre diferents temes, sobretot la penitenciaria, però no oblida la política, la solidaritat o els temes quotidians, com l’estima a la seva mare i companyes.

Xosé va morir a la presó el 2 de gener del 2005. El llibre també inclou un capítol en el qual familiars, amics i companys el recorden d’una manera especial, on l’afecte i la pena són palpables.

Aquest llibre de denúncia contra el sistema penal i penitenciari editat a Argentina s’ha traduït al grec, italià, alemany, anglès, francès.

L’acte, que finalitzarà amb un sopar popular, serà el proper dijous 26 de novembre a les 19 h l’Ateneu Tarragoní (misser Sitges, 9. Part Alta, Tarragona).