vaga el 24 de Novembre a EMTE TARRAGONA. Els treballadors continuen la lluita amb una nova convocatoria de vaga contra la precarització de les seves condicions de treball i en suport als 7 companys denunciats per l’empresa

vaga el 24 de Novembre a EMTE TARRAGONA. Els treballadors continuen la lluita amb una nova convocatoria de vaga contra la precarització de les seves condicions de treball i en suport als 7 companys denunciats per l’empresa

Per la retirada de l’expedient de modificació sustancial de les condicions de treball i en defensa dels drets democràtics més elementals

Els treballadors d’EMTE(del grup Comsa) estan en lluita contra les mesures de l’empresa que han enfonsat els salaris de la plantilla i retallat els seus drets laborals. Davant aquestes mesures els treballadors han fet deu dies de vaga i diferents concentracions (davant l’ajuntament de Tarragona, el Rectorat de la universitat, etc.) que han tingut sempre un caràcter absolutament pacífic i exemplar, cridant a la solidaritat de la població del Camp de Tarragona i obtenint el suport de múltiples col·lectius (entre ells centenars de delegats de CGT, CCOO, UGT, STR, de la CUP, Podem, ICV o Esquerra Unida).

L’empresa amb l’objectiu de criminalitzar la plantilla ha denunciat a set treballadors (quatre d’ells membres del comitè de vaga i dos delegats sindicals) que van participar en la vaga acusant-los de “impedir el dret al treball”. L’objectiu de l’empresa és atemorir la plantilla, impedir que s’organitzin i lluitin, i tractar així de frenar la resposta exemplar que els treballadors estan donant. No és la primera vegada que l’empresa realitza falses acusacions contra treballadors en vaga.

De fet en relació a aquesta vaga ha estat EMTE l’expedientada per la inspecció de treball fins a tres ocasions: la primera per pressions als treballadors perquè no fessin vaga; la segona per substitució il·legal de treballadors en vaga; i la tercera per impedir al comitè de vaga accedir als centres de treball. Fins i tot en una convocatòria anterior l’empresa va ser advertida per la Inspecció de Treball per emetre una circular en què requeria als treballadors comunicar a l’empresa si farien o no vaga, alguna cosa completament il·legal i abusiva.

La realitat és que aquesta empresa no respecta els drets democràtics més elementals, cosa comprensible veient la seva vinculació amb trames de corrupció com els casos Pujol i el del 3%, i la seva falta completa d’escrúpols a l’hora d’obtenir contractes milionaris amb l’administració pública , fent-se d’or a costa de l’erari públic, mentre precaritzen l’ocupació dels seus treballadors.

Davant d’aquesta situació constant d’abús i repressió, els treballadors d’EMTE han aprovat majoritàriament fer vaga el proper 24 de novembre coincidint amb el primer judici contra l’empresa per modificar substancialment les seves condicions de treball.

SUPORT I SOLIDARITAT A LA LLUITA DELS TREBALLADORS DE EMTE !!

‘SÍ A LA LLIBERTAT SINDICAL !! NO A LES AMENACES PATRONALS !!

TOTS A LA CONCENTRACIÓ EL 24 DE NOVEMBRE A LES 11: 00H AL JUTJAT SOCIAL Nº1 (AVINGUDA DE ROMA 21) … I EL 9 DE DESEMBRE A les 09:15 anem Al JUTJAT (RAMBLA LLUIS COMPANYS 10) a fer costat ALS COMPANYS DENUNCIATS

Signat:

Manu Vidal Pineda

Pertaveu del Comité de Vaga i Delegat de CGT