El Bloc Anticapitalista de Tarragona crida a manifestar-se el proper 25 de novembre: Fartes de la violència masclista! Ens volem vives i amb vides dignes!

El Bloc Anticapitalista de Tarragona fa una crida per a manifestar-se el proper dimecres 25 de novembre contra la violència masclista. Dimecres 25 de novembre, a les 19.30 a l’estàtua dels despullats, Tarragona.

 

A Llíria, a Tarragona, a Terrassa, a València, a Perpinyà … fins a 34 dones assassinades en el que va d’any als Països Catalans. És massa horrible aquesta llista, són massa terrorífiques aquestes dades. No podem tolerar que els assassinats de dones s’expliquin a la societat com un cas aïllat cada vegada que es donen, no podem tolerar que apareguin en l’apartat de successos a les notícies. Però què és el que uneix cada assassinat amb el següent i l’anterior? No hi ha cap estructura orgànica i planificada per a portar a terme el feminicidi que patim, sinó que és una ideologia la que alimenta la violència contra les dones. El patriarcat és una ideològia que domina per sobre de les altres, no és quelcom abstracte o difícil d’entendre, és ben concert, es materialitza en l’educació, en la publicitat, en la construcció d’uns rols socials anomenats gènere que atorga a les dones un paper submís i passiu i als homes un paper actiu i dominant, en els micromasclismes i maltractes. Aquesta ideologia patriarcal està integrada en altres ideologies, com ara la burgesa, amb l’objectiu de fer invisible el benefici que uns pocs treuen de l’explotació de la humanitat treballadora. La ideologia patriarcal i burgesa no es pot votar cada 4 anys perquè no està en discussió, volen que pensem que és natural, innata, eterna, immutable, com si l’assassinat permanent de dones fos inevitable i no pogués ser d’una altra manera. La manera tan mediocre i superficial com els governs aborden el tema de la violència de gènere és inevitable, perquè si es reflexiona una mica seriosament sobre el tema immediatament s’arriba a detectar la connexió entre patriarcat i la propietat privada, el tòtem de la societat burgesa. Les dones treballadores som enteses com un objecte del qual els homes es poden apropiar, primer és el pare, després el marit,  l’empresari, el consumidor de prostitució, el sacerdot, el publicista… No som un objecte, no som la propietat privada de ningú.

El Bloc Anticapitalista som un conjunt d’organitzacions i col·lectius de Tarragona que veiem la necessitat de treballar plegades per lluitar contra el patriarcat, contra el capitalisme, contra el feixisme, contra l’homofòbia i la lesbofòbia, contra l’imperialisme, estem per l’autodeterminació dels pobles, contra el reformisme, contra la burocràcia… Entenem que la classe treballadora, i dins seu les dones de la classe treballadora, som un subjecte col·lectiu, un subjecte en construcció, que ens hem de reconèixer les unes a les altres, ens hem d’enfortir i desenvolupar moltíssim més encara. Però si que tenim clar que la classe treballadora i el poble en general som les úniques capaces de construir un contrapoder per enfrontar i derrotar el capitalisme patriarcal que avui ens oprimeix.

Cal fer el pas, cal prendre consciència de que la política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres, organitzem-nos per lluitar i vèncer!