El Centre de Normalització Lingüística de Reus commemora els aniversaris de Manuel de Pedrolo i Ovidi Montllor

L’any 2015, i dins el programa de Llengua, cultura i cohesió, el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza activitats per commemorar l’aniversari de les morts de Ramon Muntaner, Guillem d’Efak, Manuel de Pedrolo i Ovidi Montllor.

Aquesta tardor, i per homenatjar la figura del polifacètic escriptor Manuel de Pedrolo, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus Miquel Ventura proposa a l’alumnat la lectura de la seva novel·la negra Joc brut. A més, el convida a participar en la trobada de clubs de lectura que sobre aquest llibre ha preparat la Biblioteca Xavier Amorós per al dia 20 de novembre i a Mai no és de nit, composició poeticomusical basada en poemes de Manuel de Pedrolo a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera que es podrà veure el 10 de desembre també a la Biblioteca. Prèviament havia fet difusió de l’estrena i projecció del film Segon origen, la pel·lícula basada en el Mecanoscrit del segon origen.

Quant a Ovidi Montllor, i gràcies a un acord amb el Consorci del teatre Bartrina, els alumnes de català poden gaudir d’un 20% de descompte i les parelles lingüístiques d’un 2×1 en els espectacles Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor que Feliu Ventura presenta el 27 de novembre i anteriorment a Gràcies, Ovidi! un concert d’homenatge amb Arturo Gaya, Paco Prieto i Kike Pellicer que es va poder veure el 18 d’octubre.

A Falset també es podrà veure l’espectacle Gràcies, Ovidi! el 28 de novembre, i hi haurà altres activitats com una exposició sobre l’artista al Castell del Vi de Falset durant tot el mes. El 14 de novembre hi haurà un recital poètic, Tastets d’Ovidi, a càrrec de Marta Llorens al Casal Carrasclet i una sessió del discjòquei SDK, Ovidi en cançons i versions. Finalment, el 20 de novembre Josep Vicent Frechina farà la xerrada Parlem de l’Ovidi, amb tast de vi inclòs.

Abans de l’estiu el CNL ja va començar a treballar aquest autor i l’alumnat va trobar a les aules fotografies, poemes i cançons d’Ovidi Montllor per anar-les descobrint poc a poc.

Al juny, un espectacle protagonitzat per l’alumnat que portava per títol De Muntaner a Montllor: un fil de llengua que ens uneix va ser l’eix de l’acte de cloenda dels cursos de Reus. Les actuacions de l’alumnat van permetre descobrir l’obra de les quatre figures de la literatura i la música catalanes de qui enguany se celebra l’aniversari.