Cicle de cinema i debats al Casal Despertaferro

15 novembre 2015
18:00
22 novembre 2015
18:00
29 novembre 2015
18:00
6 desembre 2015
18:00

L’assemblea de joves l’Avellana Roja organitza als propers caps de setmana un cicle d’actes consistents amb projeccions de pel·lícules, debats i xerrades. Es realitzaran al casal reusenc cada diumenge a les 6 de la tarda, començant el dia 15 de novembre i acabant el 6 de desembre.

La pel·lícula diarios de motocicleta estrenarà el cicle. Aquesta està basada en els llibres d’Ernesto «che» Guevara i d’Alberto Granado que expliquen el seu viatge a través d’Amèrica del Sud al 1952 i que, arran de les trobades efectuades i de les injustícies socials i de la misèria de la qual van ser testimonis, van transformat radicalment Che Guevara.

El segon, coincidint amb els actes per difondre el 25N, serà la projecció de Princesas. Un film que explica a través de la història de dues prostitutes, Caye i Zulema,  les dificultats que comporta el seu mode de vida i la tensió en el col·lectiu de prostitutes entre les espanyoles i les immigrants.

La Resistència llibertària al franquisme serà la xerrada del tercer acte, el del 29 de novembre. Realitzada per Salvador Palomar, servirà per commemorar que aquest mes de novembre fa deu anys que va morir Ramon Claret Gual, nascut a Òdena el 1919. La vida de Ramon Claret il·lustra prou bé la de molts altres homes i dones que van creure en la revolució i en la necessitat de guanyar la guerra al feixisme i que el 1939 van continuar la lluita fent de la clandestinitat una forma de vida. Llibertari, català i internacionalista, simpatitzant del POUM en la seva joventut i militant de la CNT –darrerament, de la CGT– un cop acabada la Guerra Civil participà en la lluita contra el nazisme, a França, i contra el franquisme, als carrers de Barcelona, a la dècada de 1940, amb grups d’acció anarquistes. Després de sortir de la presó el 1954 –havia estat agafat amb nom fals, fet que li salvà la vida– va venir a Reus. Fins el 1979 no va poder recuperar el seu nom.

Per finalitzar les jornades, el diumenge 6 de desembre Neus Anglès farà una xerrada sobre la guerra civil a Reus.

Després de cada acte es farà un debat sobre el tema entre els assistents.

Tags: ,