Inspecció de treball actúa contra l’empresa EMTE

La inspecció de treball ha resolt les denúncies presentades per la Secció Sindical de CGT contra l’empresa per vulnerar greument el dret de vaga. A la primera reclamació es denunciava que l’empresa va prohibir als membres del comitè de vaga accedir al centre de treball del Port de Tarragona per exercir les seves funcions i la substitució de treballadors de manteniment del port en vaga per personal d’altres empreses. Davant aquesta denúncia la inspecció considera que l’impediment de les tasques del comitè de vaga és una infracció greu dels drets dels treballadors pel que obre un procediment sancionador contra l’empresa. Pel que fa a la substitució il·legal de treballadors en vaga al Port de Tarragona, la inspecció no determina proves concloents, però sí les s’aprecia en la incineradora del Polígon de Constantí (fruit de la segona denúncia) on la inspectora dictamina que “va constatar que la empresa NAVEC, va ampliar el nombre de treballadors durant la vaga per substituir els treballadors vaguistes “pel que va aixecar acta d’infracció contra Emte Service.

En una tercera denúncia, denunciàvem que l’empresa va fixar els Serveis Mínims i de Seguretat sense informar el Comitè de Vaga, tal com estableix la normativa, de manera que la Inspecció de Treball resol amb una altra acta d’infracció a l’empresa.

Aquestes resolucions de la inspecció de treball demostren l’actuació dictatorial d’una empresa que rep milions d’euros de les administracions públiques i trepitja els drets dels treballadors empobrint els nostres salaris i condicions de treball.

No es pot permetre que una empresa que rep centenars de milions d’euros d’institucions com la Generalitat, Ajuntament de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Port de Tarragona … tracti així als treballadors, sobretot quan un dels gestors del capital d’EMTE, Jordi Sumarroca i altres membres de la família fundadora de l’empresa estan acusats de diversos delictes en l’adjudicació de contractes públics. Per això seguim exigint a les administracions públiques que intervinguin en el conflicte en defensa d’unes condicions de treball dignes i nacionalitzin i municipalicen (en cas dels treballs per a Ajuntaments) l’empresa respectant els llocs de treball.

Així mateix els delegats sindicals de CGT a EMTE fem una crida a tots els treballadors i delegats de tots els sindicats a unir-nos en la lluita i ajuntar la força dels treballadors de totes les empreses davant les retallades i deteriorament de les condicions de treball que estem vivint . En Emte, Rodisola, Denion, Navec, Copisa i moltes més empreses tenim els mateixos problemes: cada dia estem més explotats i ens treuen els drets que tant va costar conquerir. No ho podem permetre! Fem una crida a tots els treballadors i delegats a participar en la concentració que convoquem el dimarts 24 de novembre a les 11,00 hores a la Avinguda de Roma.

Delegats de CGT a Emte Service