La CUP de Reus lamenta el bloqueig total de CiU per redistribuir la riquesa

La CUP ha treballat proactivament per presentar una bateria de modificacions vers les ordenances del 2015 per tal d’introduir mesures progressives i inèdites amb la finalitat de distribuir la riquesa de la ciutadania. Finalment, però, el govern de CiU ha evitat negociar les ordenances i ha decidit unilateralment prorrogar les existents actualment.

Ara fa un mes aproximadament, la Candidatura var demanar un ple extraordinari al govern de CiU per afrontar el debat de les ordenances, però l’alcalde es va negar a convocar el plenari. Per part del govern, doncs, es va proposar un ple ordinari, però, finalment i a darrera hora, CiU va retirar el debat de les ordenances del ple, de manera que no es van poder debatre ni aprovar.

En aquell moment, la CUP va decidir presentar en roda de premsa la bateria de propostes de la formació de l’esquerra independentista. Des de llavors i en tot moment, la CUP ha insistit en què busca el consens i la negociació amb el govern convergent perquè, com va assegurar el regidor cupaire Xavi Angelergues: “qualsevol millora que es pugui aprovar, garantirà unes ordenances més socials de les que tenim ara per ara”.

Cal recordar que, a grans trets, la CUP pretenia utilitzar la renda com a criteri principal per establir les bonificacions i demanava que tota la ciutadania fos coneixedora de les bonificacions a les quals té dret. El govern, però, s’ha negat en tot moment a debatre les mesures socials que es volen introduir des de l’esquerra independentista i ja ha informat que prorrogarà les ordenances i taxes actuals.

En aquest sentit, la CUP lamenta que CiU no busqui cap mena de consens malgrat només tenir un regidor més que la Candidatura. També critica que CiU “es negui a aprovar mesures socials i després aprovi de cara a la galeria la taula de la pobresa energètica, entre d’altres”, com afirma Xavier Angelergues. El més greu, segons la CUP, és que les mesures que es proposen ja s’han aprovat en altres ajuntaments catalans conjuntament amb CiU i la formació no entén el perquè de l’actitud del govern i, per tant, demana explicacions públiques.

 

Candidatura d’Unitat Popular

11 de novembre del 2015