El Priorat reivindica la figura i compromís Ovidi Montllor aquest mes de novembre

7 novembre 2015 12:00to21 novembre 2015 0:00

Aquest tardor continuen els actes d’homenatge als 20 anys “de vacances” de l’artista Ovidi Montllor que el Casal Carrasclet i el Centre Quim Soler han impulsat durant tot aquest any al Priorat per reivindicar la seva figura i difondre la seva obra i compromís. Ja al mes d’octubre a Cornudella de Montsant i als Guiamets van acollir una exposició biogràfica de l’Ovidi, però és aquest mes de novembre quan es concentren tots els actes organitzats.

L’activitat central, i que ocuparà tot el mes de novembre l’absis del Castell del Vi de Falset, és l’exposició d’algunes de les representacions de l’Ovidi que el seu amic i artista Antoni Miró ha cedit per dinamitzar la campanya que durant tot aquest any 2015 s’està realitzant arreu dels Països Catalans a través de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, Som Països Catalans, la CAL -Coordinadora d’Associacions per la Llengua. Tot i que l’exposició s’inaugurarà oficialment el proper 14 de novembre, a les 6 de la tarda, es podrà visitar des del 7 de novembre fins al 8 de desembre. El mateix dia 14 de novembre a les 8 del vespre, a més, hi ha previst un recital poètic, “Tastets d’Ovidi”, a càrrec de Marta Llorens al mateix Casal Carrasclet a Falset i una sessió de punxa-discos “Ovidi en cançons i versions” del PD SKD.

El dia 20 de novembre, a les 7 del vespre, Josep Vicent Frechina, coordinador de “Caramella. Revista de música i cultura popular” i crític musical farà la xerrada: “Parlem de l’Ovidi”, amb tast de vi inclòs.

Finalment, el 28 de novembre, i dins la programació del Teatre l’Artesana de Falset, l’espectacle “Gràcies Ovidi. De part dels bons fins a la mort” protagonitzat per Paco Prieto, Arturo Gaya i Kike Pellicer retrà un homenatge al cantant alcoià.

Tots els actes són gratuïts excepte el concert (8€ entrada).