Carrutxa organitza una xerrada els corrents de pensament a principis de s.XX

6 novembre 2015
19:30to21:00
19:30to21:00

Aquest divendres 6 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, Carrutxa ens convida a una xerrada a càrrec Dolors Marin en que tractarà sobre els corrents de pensament transformador vigents entre les classes populars, a cavall dels segles XIX i XX. Aquesta forma part del cicle de conferències dedicat al centenari de Cels Gomis i Mestre (Reus, 1841-Barcelona, 1915) i tindrà lloc a  l’Arxiu de Reus (C/ St Antoni M. Claret, 3)

Dolors Marín és doctora en Història Contemporània. especialista en l’anarquisme i molt vinculada als moviments socials de recuperació de la memòria històrica. Ha col·laborat en diversos documentals per a televisió i ha escrit centenars d’articles i, entre altres, llibres com Clandestinos: el maquis contra el franquismo, Ministros anarquistas, La Semana Trágica, Anarquistas. Un siglo de movimiento libertario en España, o el més recent Anarquismo: una introducción, publicat el 2014. També ha escrit Els Montseny Mañé: un laboratori de les idees, aquest últim en col·laboració amb Salvador Palomar, publicat a Reus.

A més d’aquesta activitat, l’entitat reusenca ens convida a participar en les altres conferències del cicle:

Dijous 19 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, al local de Carrutxa
Presentació del llibre de Cels Gomis, Aubades i capvespres (Gràfiques del Matarranya / Migdia Serveis Culturals, 2015), a càrrec de Ferran Sugranyes.

Dijous 26 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Arxiu de Reus
El treball de Cels Gomis a l’Aragó
Conferència de Josefina Roma, antropòloga.

Dijous 3 de desembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Central Xavier Amorós
Presentació del llibre Aplec de cançons populars catalanes. Cels Gomis i Mestre (1841-1915), edició de Carrutxa / Migdia serveis culturals. Amb un recital de romanços i corrandes aplegades per Cels Gomis.