La CUP i el Grup en Defensa de la Sanitat Pública demanen claredat envers la privatització de la sanitat

La CUP de Tarragona juntament amb el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública insten a tots els partits que es presenten a les properes eleccions municipals «a posicionar-se públicament i amb claredat en relació al consorci sanitari encobert a les nostres comarques sota el nom de Plans Funcionals», en paraules de Laia Estrada, cap de llista de la formació independentista.

Estrada ha explicat que fins ara no tenen constància que els grups municipals hagin manifestat una postura clarament contrària i emplaça a totes les formacions polítiques que defensen la sanitat pública a «fer públic el seu posicionament i, en cas de ser contrari als Plans Funcionals, batallar al Parlament per tal que s’aturin immediatament, ja que a dia d’avui ja s’estan desenvolupant en diverses especialitats»

Agustí Aragonés, del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, ha remarcat que porten prop d’un any denunciant «que aquests plans funcionals suposen la privatització de la sanitat pública al Tarragonès i al Baix Penedès a mans de la Xarxa Santa Tecla». Montse Sanz, també del Grup de Treball, ha afegit que «la reunió del passat 20 de novembre amb el Delegat Territorial Josep Mercadé va confirmar que es tracta d’un consorci que no han volgut anomenar com a tal per a evitar la resposta massiva de les Terres de Ponent». A més, ha afegit Aragonés, «l’afectació d’aquests plans funcionals podria arribar a totes les comarques de la província a través de GiPSS i l’ICS».

Teo Mayayo, militant de la CUP, ha emfatitzat que «entre els signants del Conveni Específic de Desplegament del Conveni Marc fonamentalment hi trobem els màxims representants de la Xarxa Santa Tecla, i cap representant territorial de l’ICS, la qual cosa posa de manifest a qui vol beneficiar aquest consorci encobert.

 

Tags: ,