Simone Weil al curs de filosofia i pensament crític

16 maig 2015
19:00to21:00

Aquesta propera sessió de filosofia per a tots i totes, el proper dissabte 16 de maig a les 19h, la dedicarem a parlar sobre Simone Weil, filòsofa que trastocà per complet la divisió entre cos i ànima, acció i pensament, i que mereix ser coneguda i reconeguda perquè la seva vida és un exemple d’unió entre teoria i pràctica.

Simone Weil ens parla i ens interpel·la a pensar la veritat, el bé, l’acció política, la implicació personal amb els altres, la vida, la religió i la mort. La seva obra és extensíssima i els temes estan travessats per una anàlisi lúcida i admirable del seu propi present polític i d’una puresa que traspassa els límits d’allò pensable i que només es pot sentir amb l’ànima i el cor.

La sessió es durà a terme amb la senzillesa i la prudència que requereix l’obra de Simone Weil; una vegada més, la intenció és estirar d’alguns fils que ens ajudin a pensar, és a dir, a viure d’una altra manera.