Manifestació anticapitalista de l’1 de Maig

Diferents organitzacions, sota el nom de Bloc Anticapitalista, han convocat un any més una manifestació a Tarragona en motiu de l’1 de Maig. Des dels sindicats CoBas, COS i CGT, a les organitzacions de l’Esquerra Independentista (casals i ateneus, SEPC, Arran, Endavant i la CUP) o entitats com Amigos el Che i Reconstrucció Comunista.

A continuació us reproduïm el comunicat de convocatòria que han fet arribar als mitjans:

El proper 1 de Maig, els sindicats i organitzacions anticapitalistes de les comarques  del Camp,  tornarem a manifestar-nos pels carrers de Tarragona a les 19 hores de la plaça Imperial Tarraco fins a la plaça de la Font, per  exigir el repartiment del treball i la riquesa.

Continuem vivim en una de les crisis cícliques del sistema capitalista, que com a totes les anteriors, les seves conseqüències es descarreguen amb violència sobre la classe treballadora.

Després de set anys, més d’un terç de les treballadores ja cobra un sou inferior al salari mínim. En la població femenina aquesta precarietat s’aguditza: a la desigualtat salarial cal sumar-hi les dobles jornades laborals: el lloc de treball per una banda, i per l’altra sent en la majoria de casos les encarregades de portar el pes de la casa i la familia. En el cas dels joves amb un atur que supera el 50%, estan abocats a l’emigració forçada. Les ocupacions que es creen són el 92% precaries. L’atur a les nostres comarques afecta a més de 90.000 persones i centenars fan front a un procés de desnonament o pateixen la pobresa energètica. Estem afrontant l’intent de privatització dels serveis públics, l’elitització dels estudis superiors i la violència masclista a les llars s’ha incrementat de manera oculta i molt més virulenta.

Els projectes de les classes dirigents de les nostres comarques per sortir de la crisi passen, no per un nou model de desenvolupament econòmic, sinó per aprofundir en el model que ens ha portat a la situació actual. El Barcelona World n’és el buc insígnia. Un projecte faraònic, depredador del territori, a mans de fonts especulatives amb la garantia dela Generalitatde tenir el negoci assegurat i una hipotètica oferta de llocs de treball que de ben segur farà que augmenti la precarietat i explotació. Els Jocs Mediterranis són una altra mostra.

Davant d’això, els sindicats majoritaris continuen mantenint el consens amb aquestes elits corruptes que mes rere mes fan augmentar les llistes de persones imputades en processos judicials i continuen pactant i callant davant el xantatge de la patronal i de l’empitjorament de les condicions de treball.

La burgesia catalana, diu que amb el “procés” tot això canviarà i mentre anuncien la creació d’estructures d’Estat van regalant al capital privat els nostres serveis públics. Els treballadors i treballadores entenem la independència com un instrument per a construir una societat més justa i igualitària.

Davant de tot això, cal recuperar i potenciar el sindicalisme combatiu, la política de classe i la lluita social col·lectiva. Aquella que parteix de l’autogestió i de l’assemblearisme i defensa els interessos de la classe obrera. Que lluita en tots els fronts pel pa, el treball, el sostre, la dignitat, la justícia social, la igualtat i la llibertat.