Pinta el carril bici de Tarragona

25 abril 2015
19:00to20:00

Des del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona convoca a pintar uns 200m de carril bici a l’avinguda Vidal i Barraquer el proper 25 d’abril, a les 19h de la tarda. Sota el lema:“Fes-ho tu mateix! Fem-ho col·lectivament”.

Per què aquesta acció?

Des del grup fa dos anys que critiquem la insuficient aposta que fa el PMUST per la bicicleta, ja que només contempla la construcció de 10 km de carril bici tot i admetre que és necessària una xarxa d’uns 40 km. Aquest març, coincidint amb la pre-campanya electoral, l’ajuntament ens va convidar a unes jornades participatives on no es van garantir cap tipus de partida pressupostaria; quan segons el PMUST ja s’haurien d’haver destinat als pressupostos del 2014 i 2015 dues partides de 560.000 €. I es que quan es tracta de complir el PMUST sembla que les mesures s’adopten en funció del que es pot recaptar: tota Tarragona recorda com als mesos d’entrar en vigor el PMUST es va pintar tot de zones blaves, verdes i taronges. Mesura que des del Grup hem qualificat d’errònia més d’un cop, ja que en aquest cas l’ordre dels factors si altera el producte. Per tant primer era necessari crear la xarxa de carrils bici i millorar el servei de transport públic suficientment per després valorar com instaurar la zona d’estacionament. En canvi ha estat al contrari, una política erràtica envers al transport públic, modificant línies constantment i augmentant els preus, excepte aquest any d’eleccions, i sense construir cap quilòmetre de carril bici.

Tags: