Acte sobre el TTIP a Tarragona

25 abril 2015
18:30to20:30

El proper dissabte 25 d´abril a les 18.30 hores a l´Espai Jove Kesse , carrer Sant Antoni Maria Claret 12-14, tindrà lloc un acte a Tarragona sobre l’acord d’Associació Trasatlantica de Comerç i Inversió (TTIP per les seves sigles en Anglès), organitzat pel Partit Comunista del Poble de Catalunya i CJC/JCPC. Aquest acord, en el que negocien els principals pols imperialistes mundials, els EUA i la UE, pretén establir una enorme àrea de circulació de mercaderies i inversions sense limitacions.

Un exemple de les nefastes conseqüències que tindrà per a la classe treballadora és el secretisme amb que s’estan portant les negociacions, l’escassa o nul·la aparició del tema en els mitjans de comunicació de la burgesia o la negativa de CiU (PP, PSOE i UPyD) a sotmetre l’assumpte a referèndum. I és que l´aplicació d’aquest acord suposaria:

  • Un encariment encara més gran de l’educació, expulsant a l’estudiantat de classe obrera i popular.
  • Privatització de sectors públics com la sanitat, amb l´entrada dels monopolis sanitaris i farmacèutics.
  • La pèrdua de milers de llocs de treball i empitjorament de les condicions laborals.

Encara hi haurien més sectors afectats: energia i medi ambient, el sector agricola-ramader, la indústria cultural i d’altres que ara mateix es desconeixen.

I és que inmmers en l’actual crisi estructural de sobreproducció, aquesta és l’única sortida que té el capitalisme per seguir augmentant la seva taxa de guany: destrucció de forces productives i conquestes de nous sectors i mercats. Aïllant de cop totes les falses esperances de l’oportunisme d’un “Capitalisme de rostre humà” o “d’una Europa social”.

Davant aquesta situació és important que tota la classe obrera i els sectors populars siguin conscients del que suposaria l’aprovació del TTIP i en conseqüència s’organitzi per frenar-lo.

Tags: ,