CUP i fiscalia insten a incloure l’activitat de RELLSA al Cas INNOVA

Vidal ha esperat a la convocatòria del darrer Ple per constatar que “després de mesos insistint públicament i a les reunions de l’Ajuntament acabarà el mandat sense conèixer l’auditoria de RELLSA i tenir els informes jurídics sobre contractació de l’empresa per part d’INNOVA que portem requerint des de fa mesos”.

El regidor de la CUP ha recordat en la roda de premsa d’avui, que va posar en coneixement de la fiscalia indicis de diferents possibles irregularitats que s’haurien produït en el mandat anterior –i en l’actual- en la gestió de RELLSA, que van provocar la seva dimissió com a membre del Consell d’Administració de l’empresa municipal després d’evidenciar la manca de voluntat dels consellers i conselleres d’afrontar la solució a la situació de l’empresa (http://reus.cup.cat/noticia/la-cup-abandona-el-consell-d%E2%80%99administraci%C3%B3-de-rellsa).

Des de llavors, el regidor de l’Esquerra Independentista ha instat reiteradament tant a l’Ajuntament com a INNOVA a afrontar aquesta qüestió. En diferents plens, inclòs el que va servir per la reestructuració de l’organigrama d’empreses municipals, Vidal ha plantejat la viabilitat de l’empresa, que cal recordar que va tancar amb pèrdues l’exercici de 2013 i que el 2014 va tancar a 0 després d’una transferència de capital de l’Ajuntament aprovada a finals de l’exercici.

Vidal s’ha mostrat especialment crític amb Pellicer (CiU) i Cervera (ARA Reus), ja que ambdues formacions van constituir una taula de seguiment de l’empresa per tal d’elaborar un projecte de viabilitat de l’empresa. Vidal s’ha preguntat “Algú l’ha vist aquest projecte? Perquè jo encara l’estic esperant”. I, ha denunciat que mentre l’Ajuntament no redacta una proposta de viabilitat les condicions de treball a l’empresa es van degradant i el servei que presta es veu perjudicat.

El regidor de la CUP ha plantejat una possible relació entre aquest pacte de CiU i ARA Reus per l’estudi de la viabilitat de l’empresa, amb les possibles irregularitats que s’hagin pogut produir en l’activitat econòmica de l’empresa en el mandat 2007-2011, ja que “el consell d’administració de RELLSA va pactar confidencialitat i ple de suport a diferents operacions econòmiques més que qüestionables, en el que CiU era representat per l’actual regidor d’ARA Reus Jordi Cervera”.

En aquest sentit, Vidal s’ha preguntat si aquest pacte entre les dues forces és el motiu pel qual “Pellicer ha parlat molt sobre RELLSA, però no ha fet res, sinó que ha deixat l’embolic de l’empresa per a qui entri a l’alcaldia en el proper mandat”.

Davant d’aquest silenci al voltant de l’activitat de l’empresa i, coincidint en la convocatòria del darrer Ple en el que tampoc es lliurarà l’informe d’auditoria sobre l’empresa –quan la CUP porta quatre plens consecutius sol·licitant l’auditoria de RELLSA-, és quan Vidal ha trobat oportú d’anunciar, que la fiscalia ha decidit instar al jutge a afegir les presumptes irregularitats detectades a RELLSA per la CUP al macrosumari del Cas INNOVA.

En concret destaca que “existen graves omisiones respeto de la legislación sobre contratación”, “indicios de la comisión de delitos de prevaricación, malversación, delito societario, omisión del deber de perseguir delitos, delito contra la Hacienda Pública así como blanqueo de capitales” i “conexiones entre las presentes investigaciones y las desarrolladas por el denominado caso INNOVA”.