Literatura i jovent, la jornada literària al Campus Catalunya

16 abril 2015
10:00to21:30

El món de la literatura —i no només el de la creació literària— es relaciona sovint al sector adult, a uns cercles d’alta professionalització, i s’invisibilitza el paper actiu que té el jovent en aquest àmbit. L’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la URV, després de l’organització del XIII Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana de l’any passat, porta un plec de propostes amb les quals pretén desmuntar aquesta idea. Dins del marc de les jornades que duen per títol «Literatura i jovent» s’exposaran diverses mostres de treballs que s’estan duent a terme des del sector juvenil en el món de la literatura. Hi haurà xerrades, l’exposició d’un treball d’una ruta literària, la presentació d’una revista literària impulsada per gent jove i una actuació musical.

Les jornades començaran al matí del proper dijous 16 d’abril a l’aula 310 del Campus Catalunya de la URV. El tret de sortida el donarà la professora de literatura del segle XX, Montserrat Corretger, amb una xerrada que durà per nom «Vides i obres escapçades: escriptors catalans morts joves». Seguidament, l’estudiant de màster Oriol Teixell exposarà el treball que va elaborar, juntament amb altres companyes, sobre la ruta literària de l’escriptor tarragoní Magí Sunyer. A dos quarts d’una, hi haurà la presentació de Gargots, la revista literària dels joves escriptors del País Valencià que anirà a càrrec d’Anna Navarro, Maria Saiz, Ismael Sempere i Marc Senabre, tots ells membres del consell editorial de la revista.

Al migdia es té previst un dinar popular al pati del Campus Catalunya de la universitat. La jornada de la tarda s’iniciarà amb una xerrada, «L’alternativa juvenil al monopoli editorial» a càrrec de l’editorial Tigre de Paper. En acabar, hi ha organitzat un seguit de jocs lingüístics i literaris que serviran per trencar la dinàmica de les jornades. L’últim acte anirà a càrrec del grup Divendres Faves Tendres que mostrarà una barreja peculiar de literatura i música d’arrel tradicional.

Tags: