La CUP fa públiques discrepàncies en la liquidació del Consorci

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha fet públic que fa uns cinc mesos va descobrir l’existència del Consorci d’Inversions Públiques, format per l’Ajuntament de Reus, Tortosa, Amposta i Deltebre, arran d’una reunió de SAGESSA que va començar tard, per les discrepàncies entre aquests alcaldes per la liquidació d’aquest ens en una reunió prèvia.

David Vidal ha registrat avui a l’Ajuntament de Reus una instància sol·licitant informació sobre aquest Consorci. “Des del primer Ple del mandat en que se va nomenar el nomenament de Pellicer com a representant, no teníem cap notícia que aquest Consorci tingués activitat fins fa uns mesos quan vam saber que el volien liquidar i els alcaldes que en formen part no arribaven a un acord sobre com fer-ho”.

Vidal ha denunciat que “un cop més ens trobem davant d’un ens opac en l’àmbit de la sanitat a les nostres comarques, on un cop més, es repeteixen els protagonistes”. Tanmateix, Vidal ha reconegut que la manca d’informació no permet saber a la candidatura de l’Esquerra Independentista qui pot estar implicat en aquest Consorci, motiu pel qual han sol·licitat els models de facturació per analitzar quins moviments de diners es van realitzar i qui se’n va beneficiar.

El que sí que ha destacat Vidal és, que “hem sabut per diferents fonts que una de les discrepàncies entre els alcaldes és el pagament d’una factura d’un dinar que es va realitzar a les Terres de l’Ebre, tot i que desconeixem qui va assistir en aquest”. Per aquest motiu, Vidal considera que “si el motiu de discrepància en la liquidació és un dinar és que quelcom devia succeí en aquest dinar quan la quantitat econòmica és insubstancial”.

El regidor dela CUPha explicat pel que ha pogut esbrinar, que aquest Consorci es va constituir per tal de finançar la construcció de diferents centres sanitaris a les Terres de l’Ebre –com ara el nou Hospital de Tortosa o un nou CAP a Ampsota- abans de comptar amb el finançament per part del CATSalut, però que tot sembla apuntar que aquests projectes no es van arribar a fer. Tanmateix, Vidal considera que “encara que aquests projectes no arribessin a materialitzar-se volem saber si es van encarregar projectes a arquitectes i quin procés se va seguir per a contractar-los, ja que després dels diferents processos d’instrucció judicial que s’estan duent a terme no descartem que hi podria haver elements més que qüestionables”.

Vidal ha instat a l’alcalde Pellicer a que “si en l’acte electoralista d’ahir al Bartrina va dir que l’Ajuntament de Reus era líder en transparència, que sigui conseqüent i que expliqui per a què ha servit aquest Consorci i quin cost ha tingut aquest per a tots els reusencs i reusenques”.

Alhora ha mostrat la seva indignació pel fet que “quatre anys després d’entrar a l’Ajuntament, a dia d’avui encara descobrim ens participats per l’Ajuntament de Reus, que en cap moment d’aquest mandat s’han explicat que existien ni quin servei públic presten a la ciutadania, el que demostra de nou l’opacitat del Consistori i la hipertròfia de l’estructura d’INNOVA al voltant de la sanitat pública”.