Domingo Bahillo: un reusenc, un company, un demòcrata

La mort d’algú conegut sempre ens trasbalsa, si es tracta d’una bona persona, honesta i lluitadora ens colpeja sense pietat, com la notícia del traspàs de Domingo Bahillo; un home compromès en totes les lluites a favor de la justícia i la democràcia, un comunista de cor, sincer, conseqüent, valent, plantant cara a totes les situacions injustes. El seu compromís anava des del  món laboral, com membre sindical de CCOO dins el Comitè d’empresa, o com a delegat sindical dins de les empreses on va treballar, defensant els drets dels treballadors.

També va ser un destacat dirigent del Moviment Veïnal de Reus, va lluitar per aconseguir una escola pública pel seu barri, l’ escola Rosa Sensat, va rebutjar amb valentia el tràfic de drogues, i va rebre amenaces de mort. Avui tothom, al seu barri de Sant Josep Obrer, recorda amb orgull i agraïment la seva feina.

Sempre va estar a punt per col·laborar amb aquelles iniciatives ciutadanes de perfil democràtic, recordem la seva vinculació i compromís amb el Pacte Nacional del Dret a Decidir.

L’ any passat, va participar en la campanya pel Dret de Decidir que es va fer a Reus als Centres Cívics de la ciutat. El Domingo era un home gran, la seva presència en aquestes xarrades, amb els seus comentaris assenyats, però també apassionats, exposats amb senzillesa, tenien la força dels seus ideals; es va guanyar, des del primer dia, el respecte, l’ atenció i l’ admiració de tots els assistents, vet aquí la seva grandesa.

Els companys del PNDD el trobarem a faltar, però el record de la seva fortalesa, el testimoni de la seva vida de lluita, queden amb nosaltres, seran l’ esperó per tirar endavant la nostra, també seva, lluita democràtica.

  Teresa Escoda i M. Àngels Ollé, companyes del PNDD de Reus