La CUP vol arrelar i créixer amb força a Reus


Aquesta tarda, la CUP de Reus ha realitzat una roda de premsa per presentar l’Assamblea Oberta, que es realitzarà dissabte 21 de març a les 7 del vespre a la Sala Santa Llúcia, en la qual es votarà la proposta inicial del programa electoral i la proposta de llista electoral per a les eleccions municipals del proper 24 de maig. El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha explicat que fa quatre anys la CUP va “plantar la llavor” a l’Ajuntament de Reus. Després d’aquests quatre anys de treball al carrer i a la institució, la “llavor ha germinat i ara volem arrelar i créixer amb força a la ciutat”. Amb aquesta analogia del creixement d’un arbre, el regidor de l’esquerra independentista, ha volgut exemplificar la situació en que la CUP afronta les eleccions municipals d’aquest mes de maig.

I, aquest objectiu de creixement de la CUP es vol presentar públicament aquest dissabte a les 7 del vespre a la Sala Santa Llúcia. L’acte es dividirà en dos blocs. En el primer s’explicarà tot el procés participatiu que s’ha realitzat des del mes d’octubre fins a març, a través de taules de debat obertes a la ciutadania. Segons ha destacat Edgar Fernández, “davant l’allau d’esmenes que hem rebut un cop s’han penjat a capgiremreus.cat els esborranys dels vuits blocs temàtics en els que es divideix el programa, ens hem vist obligats a allargar el procés per fer un document que compti amb el màxim de participants”.

Per aquest motiu, en l’assemblea d’aquest dissabte, la CUP portarà a votació l’aprovació inicial del document, el qual s’anirà ampliant amb les aportacions de persones i entitats fins al mes de maig. En el segon bloc de l’assemblea, se presentarà la biografia de les 36 persones que representaran l’assemblea de la CUP a la llista electoral. Fernández ha destacat que de les 27 persones de la llista “només cinc són militants de la CUP, mentre que tota la resta són persones implicades en diferents entitats i moviments socials de la ciutat, des del feminisme a l’ecologisme”.

Entre bloc i bloc de l’assemblea, i mentre es fa el recompte de la votació sobre el programa electoral, es presentarà públicament i en directe la cançó composta pel cantautor reusenc Fito Luri. Mariona Quadrada ha agraït “l’oferiment i voluntariat de més d’una desena de músics reusencs que han volgut contribuir a fer créixer el projecte de la CUP amb aquesta cançó”. En aquest sentit, també ha comentat que “a la CUP el nostre pilar fonamental és la participació, per això agraïm que cadascú contribueixi el projecte des d’aquell àmbit on treballa millor i convidem a tothom a fer-ho”. Quadrada també ha fet pública una altra campanya que ha llançat la CUP aquestes darreres setmanes, consistent en que els reusencs i reusenques enviïn una foto a capgiremreus.cat per donar el seu suport públic a la candidatura. Quadrada ha destacat que “a dia d’avui ja som 94 persones les que hem donat la cara per la CUP, però el nostre objectiu és duplicar el nombre de persones que ho van fer l’any 2011 per demostrar que el projecte de la CUP ha arrelat i creix amb força”.