La CUP de Tarragona presenta les quatre que encapçalaran la llista per les municipals

La candidatura independentista i anticapitalista afirma que per primer cop seran presents al consistori tarragoní

La CUP de Tarragona ha presentat avui, 10 de març, les quatre persones que aniran en els primers llocs de la llista a les eleccions municipals del proper 24 de maig a Tarragona. En la roda de premsa s’ha explicat els motius pel quals s´ha decidit presentar-se a eleccions municipals i s’han defensat els tres eixos de treball de la CUP (lluita social, d’alliberament nacional i de gènere) així com el codi ètic dels regidors i regidores.

La llista estarà encapçalada per Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona i membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. que ha fet un treball força intens els darrers anys a l’organització feminista Cau de Llunes i a l’organització independentista i socialista Endavant (OSAN). El segon lloc l’ocuparà Jordi Martí Font, també militant de la CUP de Tarragona i vinculat a diversos moviments socials en àmbits com l’antimilitarisme, el moviment llibertari i el sindicalisme en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat. A continuació, hi ha Marc Ferré, militant de la CUP de Tarragona i que ha participat de moviments antimilitaristes i independentistes com ara Maulets o Tarragona Decideix, del qual va ser un dels impulsors. Per últim, en el quart lloc es troba Conchi de Tera, persona que ha treballat de forma activa en la defensa de la sanitat pública a l’Hospital Joan XXIII i que també participa en el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública.

La llista es va configurar en el si de la CUP de Tarragona, un espai en què es troba gent procedent i militant de diversos moviments socials de la ciutat, des de la defensa de la sanitat i l’educació públiques, fins als antimilitaristes o la solidaritat internacional. Sindicalistes, feministes, ecologistes i altres lluitadores socials unides en un espai que defensa la independència dels Països Catalans, on s’arribi a partir d’un procés de transformació social que impliqui tota la societat des de baix. El municipi és l’àmbit d’intervenció bàsic de la CUP i la seva forma d’intervenir és tenint sempre un peu al carrer i un altre en les institucions per tal de transformar-les portant-hi les lluites populars. La configuració de la resta de la llista es farà durant el mes de març i s’espera que sigui ja a l’abril quan es faci pública.

Tags: ,