La CUP creu que avui “Poblet i Pérez estan brindat amb cava”

La CUP ha realitzat aquesta matí una roda de premsa per parlar sobre la contractació d’un nou interventor general a l’Ajuntament i qüestionar el paper del govern municipal en els processos judicials oberts, ja que consideren “que estan actuant com a partit, en lloc de defensar l’interès públic de la institució i de la ciutadania de Reus ”.

Davant la notícia de la contractació d’un nou interventor, després que durant 10 anys la plaça ha estat vacant per manca de sol·licitants i tenint en compte l’evolució dels processos judicials derivats del Cas INNOVA, el regidor de la CUP David Vidal s’ha preguntat si darrere d’aquest fet “hi ha la voluntat de PSC i CiU de revertir tota la tasca feta en aquests darrers anys per millorar el control econòmic de l’Ajuntament i les empreses municipals, així com de seguir en l’estratègia de desacreditar el Secretari i el fins ara interventor, que han seguit en les declaracions judicials”.

Vidal no ha volgut qüestionar la professionalitat del nou interventor, tot i que ha recordat –com ha aparegut publicat aquests dies en diferents mitjans- que està immers en un procés judicial contra la Diputació de Lleida on treballava fins ara. I, ha dit que “estarem amatents per com la contractació d’aquest nou interventor interfereix amb la col·laboració entre intervenció i secretaria de l’Ajuntament i de les empreses municipals amb els processos judicials, en els quals estan immersos diferents càrrecs polítics de CiU i el PSC”.

Fins i tot, Vidal ha dit que amb la contractació d’aquest nou interventor “a Poblet i Pérez se’ls hi obra un bri d’esperança, ja que l’interventor actual no té coneixement de tot el succeït a l’Ajuntament i a les empreses municipals durant els darrers anys, el que podria suposar fer un pas enrere en tota la feina duta a terme durant aquests últims mesos”.

Vidal també ha assegurat que la col·laboració de Baldomero Rovira, que fins ara exercia com a interventor, amb l’aparell judicial “segurament no ha agradat als càrrecs polítics, tant els actuals com els anteriors, però aquest només s’ha limitat a realitzar la seva tasca per instància d’altres agents com la pròpia CUP”. Per això denuncia que les persones imputades hagin basat la seva estratègia de defensa en intentar desacreditar el secretari i l’interventor. I, li planteja certs dubtes, sobre la motivació del nou interventor per presentar-se a la plaça, “quan segurament hi ha mil destinacions diferents on podria cobrar més i exposar-se a menys problemes”. Per últim, Vidal ha denunciat el “caràcter passiu, lamentable, i fins i tot còmplice”, de l’estratègia judicial de l’Ajuntament i les empreses municipals en les diferents peces obertes als jutjats. Recordant, que aquesta acció està dirigida per un càrrec de confiança, Ricard Font de Rubinat, en lloc d’un càrrec electe. En concret, ha denunciat que no s’hagin pronunciat sobre la competència dels jutjats de Reus per instruir el cas que afecta la construcció del CAP de Vila-seca. També, ha criticat que “portem dos anys esperant l’auditoria sobre RELLSA que el govern ja té de fa mesos i no vol fer pública, així com la complicitat entre CiU i ARA Reus en aquest tema, ja que van fer públic un pacte per trobar un procés de viabilitat de l’empresa i mesos després encara estem esperant a que el presentin”.

Amb tot, Vidal ha conclòs que “el govern està utilitzant els jutjats no per defensar els interessos de l’Ajuntament sinó els dels partits polítics” i l’emplaça a fer públic el seu posicionament al respecte i sobre el paper del nou interventor en els processos judicials en les properes setmanes.