Nova edició de les Grans Runes de Tarragona per part de la CUP

L’edició número 5 de L’InfoCUP és un especial monogràfic sobre les Grans Runes de Tarragona on es denúncia l’estat d’abandonament en què es troba sotmesa la ciutat per part de les administracions i on es demana una major transparència.

El número 5 de L’InfoCUP, la revista que edita la CUP de Tarragona, és un monogràfic especial sobre les diverses «runes» de Tarragona. La Candidatura d’Unitat Popular defineix aquestes runes com els indrets que reflecteixen algunes de les debilitats d’un model de ciutat que no agrada i per la mala gestió realitzada pels diferents partits que han governat les institucions municipals i supramunicipals aquests darrers anys.

D’aquesta manera, el diari aplega seixanta runes: indrets del patrimoni històric i monumental que estan en un procés de degradació abandonament, com el poblat medieval dels Mongons, així com els casos de Mas Mascaró, Mas Martí Mas o els Fortins; indrets que són el resultat del malbaratament dels recursos, com en l’aparcament Jaume I, i una més que discutible gestió política, com en els casos del Mercat Central o en les oficines de l’OMAC de la Rambla Nova, algunes construccions que també són pura ruïna en elles mateixes, com la plataforma de la platja del Miracle, o bé llocs que reflecteixen les polítiques de retallada en els serveis públics: escoles i centres sanitaris tancats i barrats o en situació d’evident precarietat. Per finalitzar, també hi ha alguns projectes fallits per la precipitació, els rèdits electorals, per les grans promeses incomplertes o projectes que han quedat als calaixos com el projecte del Fortí de Sant Jordi, les instal·lacions esportives de Sant Pere i Sant Pau o l’eterna façana marítima…

Amb l’edició d’aquest diari l’objectiu que persegueix la candidatura rupturista és que es produeixi un debat sobre el model territorial existent i que serveixi per a reflexionar de manera crítica sobre l’estat de la ciutat, sobre les promeses dels representants dels partits polítics i les polítiques de les administracions públiques i, en particular, de l’Ajuntament de Tarragona, que destina quantitats de diners a grans projectes faraònics i oblida la vida diària de les persones.

Per últim la candidatura anticapitalista demana un major control sobre la gestió pública, i sobre els usos als quals es destinen les partides pressupostaries ja que s’ha de fer de forma transparent i participativa.

Tags: ,