Protesta contra espectacle benèfic al dofinari de l’Aquopolis

Comunicat a l’atenció de l’Associació Oncològica Amadeu Pelegri de Salou (AOAP)

Mitjançant aquest comunicat, les organitzacions LiBERA!, d’ARREL i GETE-Ecologistes en Acció que treballem conjuntament dins la campanya “NO al Dofinari de l’Aquopolis” per tal de conscienciar a la societat sobre el sofriment que pateixen aquestes espècies en captivitat, us sol·licitem l’anul·lació de l’espectacle ‘benèfic” d’aquest diumenge al parc aquàtic que l’empresa Leisure Parks, SA té a La Pineda (Vila-Seca), amb la finalitat de recaptar fons per a la vostra associació, tot considerant que si permetem que infants o adultes es diverteixin amb el patiment d’un altre ésser viu, fomentem que la llavor de la violència i la passivitat davant el sofriment creixin entre la nostra societat.

Nosaltres respectem i recolzem la lluita contra el càncer i denunciem la manca d’inversions públiques en la investigació d’aquesta malaltia, però alhora trobem moralment reprovable, incoherent i mancat d’una ètica total pretendre recaptar fons per a una noble causa si aquesta es recolza sobre l’explotació i l’esclavatge d’éssers innocents. Han d’entendre que per ajudar a acabar amb un sofriment, no és necessari provocar-ne a tercers.

Esperem que l’AOAP no reincideixi, després dels 4 esdeveniments que ha realitzat a l’Aquopolis -gràcies al sofriment dels mateixos dofins entre el 2012 i el passat 2014-, en la normalització de la violència i el sadisme que practica la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) quan ordena el turment de toros fins una lenta i «benèfica» mort dins les places públiques de tortura a l’estat espanyol.

De no ser així, aquest diumenge convocarem una legítima i pacífica protesta a les portes de l’Aquopolis on repartirem informació a la ciutadania abans del nefast espectacle. D’alternatives benèfiques ètiques en tenen moltes, algunes de les quals ja les coneixen per haver-les promogut, anunciat a la seva web, i que compten amb el suport massiu de la societat.

No caiguin en el parany de deixar-se malmetre el nom de l’AOAP d’aquesta manera, doncs és així com pretenen rentar-se la cara les empreses i corporacions que, com Leisure Parks, SA, es lucren amb l’esclavatge i el maltractament dels animals, amb la precarietat i l’explotació laboral de les treballadores, i amb la destrucció del medi i els recursos naturals de totes.

Convocatòria de protesta

Aquest diumenge a les 11:20h davant l’Aquopolis de La Pineda, coincidint amb l’espectacle de dofins que es realitzarà a l’interior per encàrrec de L’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí. Volem informar a la ciutadania i mostrar el nostre rebuig a la utilització i l’explotació d’altres animals per a l’entreteniment humà. Hi ha moltes alternatives ètiques per a recaptar fons contra el càncer, i que no passen per perjudicar a tercers. Us hi esperem a totes i tots!