La desigualtat en el treball i la revolució kurda conformen el 8 de març a la Turba

5 març 2015
20:00to22:00
6 març 2015
21:30to23:30

Un 20% de mitjana menys de sou. Menys accés als alts càrrecs a les empreses, privades i públiques. Menys accés als llocs de decisió política. Doble jornada laboral, amb treball invisible. Moltes més càrregues socials que els homes i admeses sense cap discussió. Treballs d’homes i treballs de dones, els primers millor vistos. A tot això i a més injustícies s’enfronten les dones tots els dies sols per ser dones i, tot això, al nostre món, a la nostra vida.

Davant d’aquests greus problemes, el Casal Popular la Turba reivindica la diada del 8 de març, dia de la dona treballadora, amb tot un seguit d’actes. Per una banda amb una xerrada d’un tema de plena actualitat, com és el cas de la revolució que està passant al Kurdistan, amb la important participació de la dona dins del moviment d’alliberament del poble kurd. D’altra banda, volem tornar a la base de la reivindicació d’aquesta diada, tractant el paper de la dona dins del mercat laboral i per sobre de tot aquell treball invisible, del que no es parla mai, i que és la doble jornada laboral que fa la majoria de les dones a la nostra societat.

La programació s’inaugura el proper dijous dia 5 de març a les vuit del vespre, al Casal Popular la Turba, tindrem una xerrada amb el títol: “La revolució té rostre de dona”. La ponent serà Eulàlia Reguant, membre del Ciemen i experta en el tema del Kurdistan. Serà molt interessant saber la seva visió sobre la revolució que s’està donant al Kurdistan i quin és l’important paper de la dona dintre d’aquest moviment.

El divendres dia 6 de març a dos quarts de deu del vespre, al mateix Casal farem un sopar col·loqui obert a tothom on debatrem el paper de la dona al món laboral, el rol de superdona i el treball invisible que fa a la societat, ja sigui a casa o d’assistència social. Una reivindicació a un tema oblidat pels governs, i també per la pròpia societat tot i ser la base de la gran desigualtat entre sexes.

Per últim, la gent del Casal Popular la Turba participarà a la manifestació que es celebrarà el diumenge, dia 8 de març, a Tarragona. La manifestació està convocada a les sis de la tarda que sortirà des de la plaça dels Despullats. Un any més, reivindicarem la feina que queda per fer per combatre la desigualtat encara existent. encara que no ho sembli pel silenci dels mitjans de comunicació, les desigualtats s’han augment i que en un context de crisi, com l’actual encara s’ha accentuat més. Des del Casal Popular la Turba i l’Esquerra Independentista convidem a totes les vallenques i vallencs a assistir i poder reivindicar-la plegades.

Tanmateix, volem animar a totes les persones a participar dels actes. Des del Casal el tema de la igualtat de gènere és una de les bases de la nostra lluita i per això obrim les portes a que la gent participi per canviar una de les grans injustícies que trobem en el nostre dia a dia.

Tags: ,