Es presenta “d’ARREL”, la nova organització ecologista revolucionària del Camp

Dissabte al migdia, prop d’un centenar de persones que feien el vermut dominical a les terrasses de la plaça de la Font de Tarragona, van ser testimonis de l’acció de presentació “d’ARREL”, la nova organització definida com a ecologista i revolucionària per l’alliberament animal i de la Terra.

La presentació va consistir en una «performance» on, per una banda, uns especuladors consumien frenèticament ciment en pols esnifat, injectat, fumat, en comprimits orals i supositoris. De l’altra, un grup de porcs despatxaven una carnisseria en la que es venien peces de carn humana mutilada.

La seva portaveu, L. Mateu, explica que l’organització sorgeix de la necessitat que s’identifica al Camp de Tarragona en relació a les mancances que existeixen dins els moviments socials anticapitalistes, sobre la teoria i la pràctica ecologista que hauria d’acompanyar les diferents lluites pels alliberaments que es donen al territori.

“Sorprèn que en un territori tan enverinat ecològicament com és el Camp de Tarragona, no es vertebri una resposta des de l’esquerra anticapitalista a les agressions al medi ambient per part de grans corporacions que s’abanderen rere la creació de llocs de treball. Parlem de petroquímiques, nuclears, projectes de construcció faraònics, turisme basat en la urbanització de la costa…

Tampoc podem estar parlant d’alliberament mentre seguim contribuint a l’explotació de les demés espècies animals, ja sigui per alimentació, vestimenta, entreteniment o experimentació.”; va concloure.

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS D’ARREL (OERAAT)

Què és?
Organització Ecologista Revolucionària d’Alliberament Animal i de la Terra

Qui som?
D’Arrel neix a Reus (Baix Camp) a finals de l’estiu de 2014 com a resultat de la confluència de militants i activistes politicosocials de les comarques del Camp de Tarragona, provinents de l’animalisme abolicionista, del feminisme revolucionari, del MCAN-EI, del socialisme científic i llibertari, així com de l’ecologisme de base, mantenint les seves respectives militàncies en diversos col·lectius i espais amb la ferma voluntat d’organitzar i mobilitzar l’ecologisme revolucionari en una sola organització de persones de l’Esquerra Anticapitalista.

Què pretenem?
Lluitem des de l’ecologisme revolucionari per la defensa dels drets dels animals (per la fi de la seva cosificació, esclavatge i mort) i de la Terra (contra la destrucció dels recursos naturals i el medi ambient), considerats ambdós subjectes com a mercaderia i producte.

Des d’Arrel treballem per tal de contribuir a la construcció d’un futur lliure de tota explotació. Per a aconseguir-ho, organitzem la nostra lluita al voltant de 4 eixos principals:

1.- L’alliberament animal
2.- L’alliberament de la Terra
3.- L’oposició a la corrent de pensament antropocèntric imperant
4.- L’assumpció de les lluites per la resta d’alliberaments socials, sexuals, de gènere i nacionals que es donen als Països Catalans

Creiem en una revolució social que ens permeti bastir una societat i un medi ambient lliure de tota discriminació, opressió i explotació exercida per les actuals estructures i supraestructures capitalistes i també com a causa de l’omnipresent antropocentrisme filosòfic i moral, per la qual prenem com a principis bàsics l’antiespecisme, l’antisexisme, l’antipatriarcalisme, l’antiteisme, l’antiimperialisme i l’antiracisme.

En definitiva: l’Alliberament Total.

Com ho farem?
Prenent part en tota acció d’alliberament que considerem legítima i factible, tant en la lluita pel reconeixement dels drets dels animals, com en la defensa de la Terra, implicant-nos també en la lluita per la resta d’alliberaments ens els que sempre hem estat presents.

Realitzarem xerrades, conferències, taules informatives, accions de protesta, denúncies públiques, etc.

Amb la ferma voluntat de treballar des de la necessitat ecologista i animalista que manca als moviments socials i organitzacions polítiques per la creació d’un veritable Poder Popular.

Quin és el nostre àmbit d’actuació?
D’Arrel s’organitza amb la convicció d’esdevenir una eina aglutinadora útil per a les membres activistes i militants del Camp de Tarragona i d’arreu dels Països Catalans en la lluita per l’alliberament social, nacional, de gènere, sexual, animal i mediambiental del nostre poble.

L’actuació d’Arrel té per marc el conjunt del territori nacional dels Països Catalans i s’estructura sota els principis assemblearis.

Difonem les nostres idees a través de les xarxes socials i les nostres publicacions físiques.

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer mitjançant el correu electrònic: darrel_oeraat[a]gmail.com