Els treballadors del PIUS tornen a protestar contra les retallades al Ple

El passat divendres 6, com a prec, el regidor de la CUP Gerard Nogués va llegir al Ple de l’ajuntament de Valls el comunicat que el Comitè d’Empresa del PIUS ha fet arribar als grups polítics, demanant una solució al conveni laboral i denunciant les retallades a l’Hospital de Valls i la descapitalització general al sistema sanitari públic en benefici del privat. El comitè ha suggerit a Batet que inverteixi el temps que dedica a marejar els sindicats, a negociar amb Boi Ruiz el fi de les retallades, que enguany ha portat una reducció de l’aportació de la Generalitat al Pius, que es traduirà en un augment de les llistes d’espera. Els treballadors del Pius conviden la ciutadania a concentrar-se cada dimecres a les 12h a la porta de l’Hospital per denunciar les retallades laborals i de serveis.

Representants dels treballadors del PIUS han tornat a assistir al Ple denunciant el conveni laboral que el govern vol imposar unilateralment i que ja ha estat denunciat pels sindicats.

En aquest sentit, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Valls, impulsat per treballadors i usuaris del Pius, es tornarà a reunir dimecres 11 a les 19.30 al C/Nou n.12 i anima a assistir-hi als usuaris de la comarca que vulguin involucrar-s’hi, com també a aquells que vulguin informar-se o tinguin dubtes i queixes sobre l’atenció sanitària que estan rebent. El Grup de Treball, que l’any passat va instal·lar taules informatives per ajudar els usuaris a fer valer els seus drets, vol reprendre la seva activitat local. Enguany el Grup de Treball a nivell del Camp ha protagonitzat una manifestació a Tarragona reclamant el servei d’Hemodinàmica 24 hores i ha aconseguit tancar una data i que s’avanci la posada en marxa d’aquest servei.