La CUP denuncia que el Grup SAGESSA promou la precarietat laboral

Davant de la selecció de personal de l’empresa SAGESSA per posar en funcionament la residència sociosanitària del Barri Fortuny, la CUP vol denunciar la precarització de la política de relacions laborals de l’empresa pública, ja que totes  les noves places de treball ofertes s’ocuparan mitjançant contractes laborals de caràcter temporal, i moltes d’elles a temps parcial.

L’empresa SAGESSA ha iniciat un procés obert de selecció personal –que finalitza avui-, en el qual a través de la seva pàgina web ofereix 10 places de lloc de treball, per posar en funcionament la residència del Barri Fortuny.

La CUP denuncia que tots els llocs de treball que s’han ofert a través d’aquesta borsa, es pretenen cobrir a través de contractes temporals, i la majoria d’ells, a temps parcial. El regidor de la CUP i conseller a l’empresa, David Vidal, considera que SAGESSA –com a empresa pública- hauria de ser “exemplar en la seva política de relacions laborals” i denuncia que “s’imposi un model de contractació de caràcter precari”.

De fet, no és el primer cop que Vidal denuncia les condicions de treball als centres sanitaris i sociosanitaris gestionats pel Grup SAGESSA. “Fa anys que venim denunciant una forta precarietat laboral que arriba als extrems en els que hi ha treballadors de l’Hospital que signen contracte mes a mes”.

Vidal denuncia un cop més que, el fet que l’Ajuntament “utilitzi figures legals com les empreses públiques no ha de servir per a imposar contractes laborals precaris”, motiu pel qual s’ha reafirmat un cop més en la necessitat de construir un sistema sanitari públic i de qualitat, ja que “si les condicions laborals dels treballadors i treballadores es basa en la precarietat estem donant un servei de poca qualitat als usuaris i usuàries”.

Segons la borsa de treball de SAGESSA, fins i tot el o la responsable assistencial de la nova residència sociosanitària del Barri Fortuny, tindrà un contracte temporal a temps parcial.

Per tant, no s’està parlant de personal que exercirà tasques puntuals o de reforç per cobrir baixes laborals existents, sinó que es tracta de construir un nou equip de treball que posi en marxa el funcionament d’un centre, a partir de contractes de caràcter precari.

Per últim, Vidal ha reiterat que “continuarem treballant i insistint –encara que ens quedem sols cada vegada- en la necessitat de racionalitzar la política de relacions laborals de l’Ajuntament i les empreses públiques, per tal d’eradicar el fort desequilibri salarial existent –entre empreses i dins mateix de cada empresa- i fomentar una política de relacions laborals estables que trenqui amb la precarietat i inestabilitat que estan imposant”.