Passi de Ciutat Morta a l’Institut d’Estudis Vallencs

29 gener 2015
21:30to23:30

El cineclub de Valls i el Casal Popular la Turba faran un passi del documental Ciutat Morta.  Serà el dia 29 de gener a les 21:30 a l’IEV.

El documental del que tothom parla a dia d’avui i que ha revolucionat la política municipal a Barcelona, Ciutat morta, serà passat el dia 29 de gener a l’IEV gràcies al Cineclub de Valls i el Casal Popular la Turba. L’activitat, que ja estava programada des de fa uns mesos, agafa nou impuls amb la polseguera que ha aixecat l’emissió del mateix per part del Canal 33 el passat dissabte. És una molt bona oportunitat de veure, o tornar a veure, aquest treball que ha desencadenat un fort moviment d’indignació i la petició de la reobertura del ‘cas 4F’.

‘Ciutat morta’ conta els fets que van passar la nit del 4 de febrer del 2006. Aquella nit, un guàrdia urbà resulta ferit greument quan es desallotjava una festa okupa La Guàrdia Urbana va detenir tres nois dels que estaven al carrer. Posteriorment, a l’hospital del Mar, els agents detenen una parella que estava a urgències per haver caigut de la bicicleta. Els joves, que van estar dos anys empresonats de manera preventiva, van ser finalment condemnats. Una de les joves condemnades, Patrícia Heras, es va suïcidar durant la condemna. Tots ells sempre es van declarar innocents i van denunciar tortures policials.

Ciutat morta, de Xapo Ortega i Xavier Artigas, presenta tota aquesta informació amb desenes de testimonis, i denuncia que hi ha enormes dubtes sobre la culpabilitat dels condemnats. També explica que dos dels agents que van testificar contra els detinguts, Víctor Bayona i Bakari Samyang, van ser condemnats anys més tard per tortures i fals testimoni per un altre cas. L’emissió del documental Ciutat morta al Canal 33 va ressuscitar dissabte passat tota la foscor del cas i més quan ni els agents ni l’ajuntament van voler participar en el documental.

Després de l’emissió del documental mitjans de comunicació i xarxes socials han recollit l’indignació que crea la visualització del mateix. Portades de diari, piulades de twitter o entrades de facebook demanen que es torni a obrir el cas i que donin la cara els responsables de l’ajuntament d’aquell moment en un cas que políticament es va intentar amagar pels partits que governaven l’ajuntament i fins i tot per una part de l’oposició que veia que era un enemic comú.

Tags: ,