L’empresa de seguretat que ha acomiadat una participant de “Ciutat Morta” guanya el concurs públic al Pius de Valls

La CUP torna a reclamar clàusules socials i laborals als contractes de l’Ajuntament

L’advocada Silvia Villullas, amiga de Patricia Heras, ha denunciat que havia estat acomiadada de l’empresa on treballava, Segur Ibérica, dedicada a la seguretat, per haver aparegut en el documentari ‘Ciutat morta‘, emès dissabte al 33 amb una gran audiència (569.000 espectadors) i una enorme repercussió política i social.

Segur Ibérica ha guanyat el concurs públic per gestionar el servei de seguretat i vigilància al Pius Hospital de Valls. Per la CUP de Valls aquest fet casual és una oportunitat per a reclamar de nou la importància d’incloure clàusules socials i laborals als contractes públics per contribuir a construir unes relacions laborals més dignes i humanes.

La CUP ha proposat aquesta mesura en diverses ocasions, com en el document del 2010 “Mesures contra la crisi” per a Valls, on demanava: “L’Ajuntament ha de prioritzar la contractació de serveis a cooperatives i empreses d’economia social, condicionar la cessió del sòl públic industrial al compromís per l’estabilitat laboral, la continuïtat de l’empresa i la garantia de les condicions laborals.” També en el document “Propostes de promoció econòmica de Valls” del 2014 la CUP proposava “Incloure clàusules socials en els concursos públics”.

Després del cas d’acomiadament polític a Segur Ibérica, la CUP vol recordar que l’Ajuntament té eines per a combatre aquestes injustícies i que cal un nou règim de contractacions. Proposa concretar aquestes clàusules socials i laborals i premiar les empreses sense sentències laborals en contra, entre d’altres mesures. Una ciutat millor també es construeix prioritzant les empreses més respectuoses amb els drets dels treballadors.

La política d’externalitzacions de serveis provoca que majoritàriament els concursos públics els guanyin grans empreses, normalment rebaixant les condicions laborals. Ja que el govern municipal aposta per aquesta política, en contraposició a la municipalització dels serveis, la CUP demana avançar en el camp de les clàusules socials i laborals.