Inauguració del Casal Popular de Cambrils

31 gener 2015
12:00to19:00

El pròxim dissabte 31 de gener inauguració del local del Casal Popular de Cambrils situat al número 13 del carrer de la Verge del Camí

El Casal Popular de Cambrils celebrarà el pròxim 31 de gener la seva inauguració, la jornada començarà a les 12h amb un espectacle de titelles a càrrec d’Arnau Colom, i a les 12.40h presentació del projecte del Casal, amb diversos parlaments de representants d’altres casals.

Desprès, a les 13.15h vermut electrònic amenitzat per Dj Pacient X8, i a dos quarts de tres hi haurà dinar popular de fideus rossos per cinc euros.

En acabar de dinar, a les 16h cançons populars i mitja hora després jocs, com llançament del DNI, llançament de pinyol, llançament d’espardenya, estirar la corda i tir als polítics. A més, durant la jornada també hi haurà l’exposició de l’Associació d’Artesans Mart de Cambrils.

El Casal

El passat 15 de març els impulsors del Casal Popular de Cambrils van presentar el projecte a la que històricament havia estat la plaça de la Vila però que arran de l’ocupació de les tropes franquistes va passar a denominar-se plaça d’Espanya. Aquell dissabte, a banda de llegir el manifest i explicar a qui s’acostés el projecte, també van rebatejar la plaça amb el nom que se li va prendre per la força: plaça de la Vila.

Tal com es van explicar aquest març, “el Casal Popular de Cambrils és un projecte que neix de la necessitat de determinats col·lectius i persones del municipi per començar un projecte comú d’acció social i cultural i té com a objectiu aplegar persones compromeses amb el municipi. L’espai del Casal Popular de Cambrils és un projecte autogestionat i autònom. La independència respecte de les institucions permet un veritable apoderament col·lectiu i plena llibertat d’acció. Els seus participants s’organitzen en assemblea, fent de l’horitzontalitat en la presa de decisions i el respecte cap a l’opinió dels altres una garantia de democràcia interna (…). El Casal Popular també és un espai de reivindicació de la cultura popular catalana i aportarà el seu granet de sorra amb l’organització de diferents activitats i xerrades per potenciar, estendre i mantenir ben viva la flama de la cultura catalana (…). El Casal Popular farà de la cohesió, el compromís social i la defensa dels interessos dels cambrilencs i cambrilenques un dels seus principals eixos de treball”.