La tancada de CGT al servei Territorial de Salut de Tarragona aconsegueix acord per obrir #hemodinamica24h a tot Catalunya

La CGT finalment s’ha pogut reunir acompanyada d’usuaris amb el director dels serveis territorials de Salut a Tarragona Josep Mercadé, desprès de 5 dies d’ocupació, i han acordat estendre a tot Catalunya el servei d’hemodinàmica 24 hores, que no tenien ni a Tarragona, Lleida, Girona i la Catalunya Central, a partir del 15 de febrer. Aquest acord que anunciarà Boí Ruiz el 29 de gener, possibilita la fi de la tancada de la CGT i el grup de sanitat pública de Tarragona de la seu territorial del Departament de Salut de Tarragona.

El dilluns 19 de gener, el cinquè dia d’ocupació pacífica de la Delegació Territorial de Sanitat, la CGT es va reunir, a la seu dels Serveis Territorials, amb Josep Mercadé, gerent territorial de Salut a Taragona i Terres de l’Ebre; Pere Montserrat, gerent territorial de l’ICS a Tarragona i Terres de l’Ebre; Jaume Grifoll i Llorenç, cap de la Unitat de Compra de Serveis i Control de Gestió de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona; també han assistit dues persones en representació de la CGT de Tarragona, dues persones de la Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII, una persona en representació del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, i una pacient de l’Hospital Joan XXIII. Cal destacar que no han deixat entrar altres pacients que volien assistir a la reunió; i a l’acte no ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin. L’objecte de la reunió era obtenir una resposta a les peticions que van motivar la tancada el passat dijous als Serveis Territorials de Sanitat de Tarragona.

El sindicat vol agrair el suport de la societat a la tancada i la mobilització a Tarragona i arreu en la defensa la sanitat pública i recuperar uns servei bàsic, en aquesta lluita que portem des de CGT fa ja 3 anys denunciant , en favor de la societat com és la hemodinàmica per a milers de persones afectades per problemàtiques sanitàries cardíaques, que es podran beneficiar en els hospitals de referència arreu de Catalunya les 24 hores del dia.

En resposta a les peticions, Josep Mercadé informa que l’anunci el farà Boí Ruiz, conseller de Salut, el proper dia 29 de gener, quan es desplaçarà a Tarragona per aprofitar-se’n i fer campanya electoral, encara que la data d’obertura de l’Hemodinàmica Cardíaca a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, l’Arnau de Vilanova de Lleida i el Josep Trueta de Girona, serà el 15 de febrer. El motiu, segons Josep Mercadé, del retard en l’obertura d’aquesta unitat, és que els altres hospitals estan molt endarrerits i no poden assumir-ho abans, per la manca de previsió que caracteritza aquest departament, del qual és el màxim responsable el conseller Boi Ruiz.

Per altra banda, no han accedit a la reivindicació de garantir l’assistència adient als infarts a l’Hospital, fora de l’horari habitual mentre no arribi la data de l’obertura definitiva de les 24 hores. Per això, el sindicat fa responsables de la manca d’assistència a tots els pacients que ho necessitin, i fa una crida als pacients afectats que denunciïn els responsables per la via penal: a Josep Mercadé, gerent territorial de Salut de Tarragona i Terres de l’Ebre; Boí Ruiz, conseller de Salut; i Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, coneixedors d’aquesta realitat i que prefereixen aplicar mesures economicistes per damunt de la vida de les persones.

Uns diran, i de fet ho diuen, que l’obertura de l’Unitat d’Hemodinàmica durant les 24h, no té res a veure amb la lluita impulsada per la secció sindical de CGT al centre, que va començar amb les primeres denúncies, ara fa tres anys, passant pels centenars d’hores invertides en la recollida de signatures, feta setmana a setmana, pels seus delegats, a les taules informatives que posaven al vestíbul de l’hospital i altres accions reivindicatives que han culminat amb aquesta ocupació.

Uns diran, i de fet ja ho diuen, que l’obertura de l’Unitat d’ Hemodinàmica durant les 24h, no té res a veure amb la recent mort d’Enrique Gheron. Els dies que ha durat aquest tancament ha demostrat que, la pressió contínua a la que els hi hem sotmès, ha trobat resposta a la resta de la societat. Negaran això per por que companyes i companys d’altres sectors segueixin aquest exemple.