Continua l’ocupació del CATSalut a Tarragona

Des d’ahir al migdia un grup de persones del sindicat CGT i del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona estan tancats a la seu de la delegació de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, per tal d’exigir l’obertura 24 hores del servei d’hemodinàmica.

Després de les reunions amb el delegat de sanitat, Dr. Mercadé, i el delegat de l’ICS, Pere Àngel Montserrat, que no van confirmar cap data per la reobertura del servei, les persones tancades a l’interior de la seu de sanitat, van decidir de quedar-se a passar-hi a la nit. Al cap d’una estona va arribar una parella dels Mossos d’Esquadra que ha passat la nit allà, sense deixar sortir a ningú, i avui al matí, hi ha fet presència una furgoneta dels antidisturbis, tot i que en cap moment han amenaçat de desallotjar-los.

Després que Mercadé truqués als Mossos per comunicar l’ocupació, els agents sí que van amenaçar als ocupants de prendre les seves dades per denunciar-los per ocupació d’un espai públic. El moment de tensió a primera hora de la tarda, va provocar que es realitzés una crida a la solidaritat que va congregar una cinquantena de persones durant la tarda, a l’avinguda Maria Cristina, ja que se’ls hi va negar l’accés a l’interior de l’edifici.

De moment, les persones continuen tancades a la seu de la delegació de sanitat. Demà, a les 5 de la tarda, es preveu l’inici de la manifestació amb el mateix objectiu, que sortirà des de la plaça Imperial Tarraco.