La CUP comença avui a escriure el programa electoral

Dijous a les 8 del vespre al Casal de la Dona, arranca la segona fase del procés “Capgirem Reus!”. Un procés participatiu iniciat fa quatre mesos que conclourà amb la presentació del programa de la CUP a les eleccions municipals elaborat a partir de l’aportació de centenars de reusencs i reusenques. A més, avui han presentat el web www.capgiremreus.cat on també es recolliran propostes.

Àngels Paixà, David Vidal, Edgar Fernández i Mariona Quadrada són quatre de les membres de la CUP de Reus que han coordinat el procés participatiu “Entre totes tot! Capgirem Reus” i que avui al matí han presentat, en roda de premsa, la segona fase d’aquest procés per a redactar el programa electoral de la CUP de Reus a les eleccions municipals i han presentat capgiremreus.cat, a partir del qual pretenen rebre més propostes ciutadanes.

La CUP va començar a començaments d’octubre amb la primera fase del procés participatiu, per tal de fer un diagnosi de la realitat actual de la ciutat i plantejar aquelles propostes generals que caldria plantejar per posar les bases d’un procés de ruptura democràtica a l’Ajuntament. Quadrada ha destacat que durant aquests mesos “quasi dues-centes persones han participat ja sigui en les taules de debat o aportant propostes mitjançant entrevistes personals”.

Per la seva banda, Paixà ha recalcat que “només els reusencs i les reusenques que patim i hem patit els diferents governs municipals, som les úniques capacitades per endegar un procés de participació, ja que som les que vivim en la nostra pròpia pell les conseqüències de la mala gestió duta fins ara, i per tant, aquest procés és important per construir un programa electoral de transformació que signifiqui un full de ruta per als propers anys”.

Per aquest motiu, Fernández ha convidat a la ciutadania a participar de la segona ronda de les trobades de debat, en la qual “posarem fil a l’agulla i debatrem aquelles mesures concretes per posar les bases del procés de democratització de l’Ajuntament des dels diferents àmbits de treball: participació, serveis públics, drets socials, urbanisme…”. I ha afegit que a mitjans del mes de març es realitzarà una assemblea pública i oberta a la participació de tota la ciutadania per votar la ratificació del programa electoral resultant d’aquest procés, així com també la llista de persones que representaran la CUP als comicis municipals.

David Vidal ha puntualitzat que “amb processos com el Capgirem Reus la CUP volem posar de manifest i a través d’experiències concretes, que hi ha altres formes de fer política que estan al servei dels interessos de la ciutadania i no d’esquena a ella”. En aquest sentit, ha denunciat l’actitud del govern municipal que “reiteradament s’ha oposat a totes les propostes que hem fet al llarg del mandat per tal de democratitzar aquesta ajuntament jeràrquic i privatitzat”.

Per altra banda, també ha comentat que “per molt que ara es convoquin eleccions autonòmiques, des de Reus mantindrem el full de ruta fixat, i en tot cas desdoblarem esforços per poder plantejar també al Parlament una candidatura rupturista i constituent”. Però, ha deixat clar que “en cap cas les plebiscitàries provocaran que el nostre programa electoral acabi sent un document escrit per un tècnic en un despatx, que només serveixi per complir l’expedient, sinó que serà un instrument de treball tal i com ho ha estat durant tot aquest mandat”.

Tags: ,