Albert Batet referma les retallades al Pius de Valls

A principis d’aquest nou 2015 la realitat de l’Hospital Pius de Valls és que els seus professionals han perdut més del 14% de poder adquisitiu, els salaris han estat reduïts respecte al 2008 d’un 10% al 18% depenent de la categoria. A més a més aquesta baixada de sou —reducció de paga extra i eliminació de DPOs— té greus conseqüències en les cotitzacions de jubilació i els subsidis d’atur per a totes les treballadores.

Durant els últims anys els han sotmès al xantatge de triar entre quedar-se sense feina o rebaixar el sou. En aquesta farsa han col·laborat els sindicats del sistema, que al centre són majoritaris. No la secció sindical de CGT, que mai els va donar la més mínima credibilitat. Aquest 2015 ja no estan pel xantatge, sinó per la imposició.

Fins ara, l’alcalde de Valls Albert Batet prometia que enguany els treballadors del Pius recuperarien tot el retallat, en canvi en el ple extraordinari del 30 de desembre el consistori aprovava el pressupost municipal pel 2015 prorrogant el conveni empresarial que suposa continuar amb el mateix que ja tenien i les seves conseqüents retallades i congelacions de sous.

La direcció basa la necessitat de continuar rebaixant el salari en què durant 2015 seran molts els treballadors que compliran 25 anys de treball i hauria calgut gratificar-los amb el plus de fidelitat i en l’augment de l’IVA i en un tancament negatiu previsible de 150.000€; dels quals 115.000 € corresponen a una multa que han hagut de pagar per la classificació d’una baixa laboral.

És a dir, la irresponsabilitat dels dirigents sobre la salut i la malaltia de les treballadores l’han d’assumir elles amb el seu salari. I sense parlar de dimissions, és clar.  Paral·lelament a aquesta situació, es canvien horaris d’infermeria, es destitueixen càrrecs intermedis… Tot això, beneït pel gerent i la directora econòmicofinancera i de relacions laborals, que al seu torn compleix ordres del veritable responsable, el president del consell d’administració, el senyor Albert Batet.