La CUP insisteix: per quan les xerrades explicatives?

La Cup de Tarragona segueix preguntant sobre els pressupostos, per la manca de transparència, l’augment de la despesa i per les evasives i la falta de concreció de l’Alcalde.

El passat 18 de novembre la CUP de Tarragona presentava una sèrie de preguntes al ple municipal on demanava sobre els pressupostos participatius després que el ple d’octubre aprovés el Codi de Bon Govern Local on deia que s’utilitzarien aquestes eines participatives.

L’Alcalde, el 21 de novembre, responia a les preguntes de la Candidatura Independentista dient que els pressupostos es tramitarien segons la llei, amb participació de tothom i que, a més, s’hi farien xerrades explicatives.

Finalment el 19 de desembre el Ple aprovà amb els vots dels PSC i l’abstenció de CIU i PP els pressupostos municipals. Aquesta aprovació fou denunciada per la CUP per la manca de transparència i opacitat que hi hagué fins el mateix dia 19 de desembre.

La Candidatura anticapitalista considera, un cop publicats, que aquests no són uns pressupostos socials ja que es segueix pagant un deute il·legítim als bancs, per un valor d’uns 20 milions d’euros; FCC segueix rebent uns 20 milions d’euros per una despesa que no està controlada; i l’Ajuntament es torna endeutar amb 19 milions que serviran fonamentalment per a finançar un projecte com Tarragona 2017, que no té cap interès social per a la ciutat.

Per això, la CUP ha volgut refrescar al Grup Municipal del PSC amb una part de l’article d’opinió que feu el març del 2006 a la revista Tarragona Municipal el sr. Josep Fèlix Ballesteros. I és que en aquest article titulat “Tarragona mereix uns pressupostos millors”, l’actual Alcalde deia que no compartia ni el fons ni la forma dels pressupostos aprovats per CIU-PP perquè: “els socialistes volem uns pressupostos que siguin participatius, que escoltin de veritat allò que els tarragonins i les tarragonines reclamen. Per això, nosaltres sí que ens hem adreçat a la societat civil per escoltar les seves propostes; els socialistes, volem uns pressupostos que no incrementin, encara més el deute i que, per tant, no ens lliguin de peus i mans de cara al futur”.

Així, de cara al proper ple. la CUP preguntarà sobre l’endeutament que lliga de peus i mans, de cara al futur, a tots els tarragonins i tarragonines; sobre els mecanismes d’elaboració d’aquests pressupostos que, segons l’alcalde, s’han fet amb la participació de tothom; i sobre la concreció de les xerrades explicatives.

Tags: ,