Les CUP es preparen per a les autonòmiques anticipades i les municipals del 2015

Les CUP del Camp conviden a participar a l’acte “Per la ruptura” aquest dissabte a Barcelona i a la “Conferència Municipalista” el 17 i 18 de gener

 Una vintena d’organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes i municipalistes s’estan reunint per analitzar el moment polític actual i estudiar les possibilitats d’articular una proposta política de ruptura amb la intenció d’elaborar una candidatura àmplia per a les properes eleccions que, en principi, han de tenir lloc aquest hivern.

Aquest dissabte 10 de gener a les 17.30 celebraran un acte al Casino de l’Aliança del Poble Nou de Barcelona per explicar aquest procés, que han titulat: “Per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat. Independència cap a la República Catalana.” La CUP de Valls ha quedat a les 16h a l’estació d’autobusos per compartir cotxes. La formació té previst obrir el debat sobre les eleccions autonòmiques anticipades i com participar-hi durant les properes setmanes, a través d’assemblees obertes a tot el país i en els municipis del Camp amb presència de la CUP; també en poden organitzar grups de persones que ho vulguin, contactant a camp@cup.cat

Sobre la proposta política que estan negociant aquestes organitzacions, es basarà en tres eixos: ruptura amb el marc jurídico-polític; defensa d’un canvi de model econòmic, social, territorial i energètic basat en mesures concretes que responguin a les necessitats de les classes populars; i per unes noves institucions del poder popular. Aquest marc ha de permetre la proclamació de la República Catalana i l’obertura d’un procés constituent popular als Països Catalans que trenqui amb el règim del 78 i permeti establir un model econòmic i social que posi les riqueses del país en mans de la majoria.

La proposta organitzativa haurà de contenir els principis ètics que han de compartir les persones i organitzacions implicades, així com els processos assemblearis que garanteixin un funcionament democràtic de la candidatura i que permetin la participació tant d’organitzacions i col·lectius organitzats com de persones individuals. En aquest sentit, les línies bàsiques de la proposta passarien per una limitació de mandats i sous de les persones parlamentàries, la no duplicitat de càrrecs, la consulta permanent de les decisions parlamentàries a les bases i al conjunt de la societat, la transparència i qualsevol altre element que permeti impulsar i donar suport a l’autoorganització i la mobilització popular.

Conferència Municipalista

Per altra banda, les CUP del Camp participaran a la Conferència “Per un municipalisme al servei de les classes populars”, el 17 i 18 de gener a Barcelona, organitzada per la CUP i altres candidatures municipalistes del país, en la què es debatran polítiques municipals i s’elaborarà un programa marc per a les eleccions del maig. La jornada servirà per a compartir experiències entre candidatures municipalistes de tots els Països Catalans i està oberta a candidatures locals independents i persones que hi estiguin interessades. Les inscripcions i tota la informació de la jornada està disponible al web de la CUP.

Tags: