Ja són sis anys i sense data de judici

Ja han passat sis anys des d’aquell 7 de gener de 2009 quan militants de l’assemblea feminista Cau de Llunes i d’altres col·lectius de l’Esquerra Independentista van patir una agressió per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que va acabar en una denúncia creuada entre la policia local i les activistes agredides, i encara estan pendents de judici, sense data prevista però amb l’acusació particular de l’ajuntament.

Aquest dimecres a la Rambla Nova de Tarragona, davant la botiga Bershka, s’han concentrat una trentena de solidaries per tal de recordar els fets i per demostrar que segueix ben present que la Guàrdia Urbana de Tarragona comet abusos de poder amb total impunitat. Als breus parlaments realitzats s’ha reivindicat no només l’absolució de les tres persones que van ser agredides, com també han exigit que els agents de la guàrdia urbana que van propiciar les agressions siguin jutjats. També han denunciat la repressió i la persecució política com a eina per a mantenir l’ordre social imperant amb una llarga llista d’exemples d’arreu del país i de Tarragona.

Segons el seu advocat, Carles Perdiguero, present aquest migdia a la concentració, mentre els joves denuncien agressions i detencions il·legals a tres dels agents, els mateixos policies municipals demanen delictes d’atemptat i de lesions, amb anys de presó «i una quantitat indemnitzatòria important». El cas ha estat traslladat a l’Audiència Provincial, ja que el jutjat de Tarragona ha considerat, finalment, que el competent per enjudiciar-ho era aquest òrgan. No es coneix encara la data de judici, sí que l’Ajuntament es manté com a acusació particular contra aquests tres joves. Al paper de Perdiguero, «no és de rebut» que s’hi mantingui: «ja existeix el Ministeri Fiscal, emplaço a la ciutadania a què pregunti a l’Ajuntament per què es persona en un cas durant sis anys». Cap representant del consistori n’ha volgut donar explicacions a la premsa.